Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ονδούρα
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Jose Manuel Zelayα στην Ονδούρα καθώς και τον βίαιο εξορισμό του από τη χώρα, απαιτώντας την επιστροφή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας στην πολύπαθη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα δημοκρατικά κράτη, οργανώσεις και κινήματα στο διεθνές επίπεδο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταδικάσει και δεν θα αναγνωρίσει την όποια «κυβέρνηση» ανδρείκελων προκύψει από την διασάλευση της Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου Zelaya στην Ονδούρα και στο Προεδρικό του αξίωμα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τους πραξικοπηματίες και τον αυτονόητο σεβασμό της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.
Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και οργανώσεις, τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες της Ελλάδας και διεθνώς, πέραν της καταδίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ανάδειξη του πραξικοπήματος, που θυμίζει αλήστου μνήμης γεγονότα της εποχής των «μπανανιών» στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την προσωπική και συλλογική ευημερία και την Πρόοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: