Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ???


Κρούσμα επικίνδυνης ασθένειας
από τα τρωκτικά



Κρούσμα μιας επικίνδυνης ασθένειας που προέρχεται από τρωκτικά, εμφανίστηκε στο νησί μας και το γεγονός αυτό «ανάγκασε» τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου, να προχωρήσει σε εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας, έστω και με αρκετούς μήνες καθυστέρησης!
Το παραπάνω γεγονός ανακοινώθηκε από το Νομάρχη στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όταν ο αρμόδιος Αντινομάρχης Διονύσης Παλλαδινός εισηγήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης τη χρηματοδότηση για εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας στο νησί από τη Νομαρχία, παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νομάρχης, το περιστατικό που σημειώθηκε αφορά κρούσμα αιμορραγικής θανατηφόρου ασθένειας που συνδέεται με την παρουσία τρωκτικών, ενώ ανεπίσημων πληροφοριών που έφτασαν στην εφημερίδα μας, το άτομο που νόσησε μένει μόνιμα στην οδό Υφαντουργείων και αφού εξετάστηκε στο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκε εκτός Ζακύνθου στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Γεγονός είναι πως το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει και οι καταγγελίες προς το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, αφού οι κάτοικοι της Πόλης βλέπουν τα τρωκτικά να παρελαύνουν καθημερινά έξω από τα σπίτια τους!
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Αντινομάρχης, θέλησαν να αποποιηθούν την ευθύνη για αυτή την τόσο σοβαρή κατάσταση για τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας ότι οι Δήμοι που έχουν την αρμοδιότητα για την εφαρμογή μυοκτονίας, όχι μόνο δεν την αναλαμβάνουν αλλά διατηρούν και οφειλές για το πρόγραμμα του 2008!

απο:ΕΡΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: