Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ !!!



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ

ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 


Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σήμερα και τα στοιχεία είναι πραγματικά συγκλονιστικά:
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ 200 εκατομμύρια ανθρώπων, το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών έστω και μία φορά στη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας από το 1995 ως το 2004 έχουν καταγραφεί 2.479 θανατηφόρα κρούσματα, τα οποία αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έφηβους και νέους ανθρώπους. Παρά τις προσπάθειες των ελεγκτικών και των διωκτικών αρχών τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και η μάστιγα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα επιδεινούμενων κοινωνικών συνθηκών, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Εμείς στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ μπροστά σ’ αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους τους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας: γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τον κυκεώνα των προβλημάτων της νεολαίας μας.
Αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα για την επίλυσή τους, για να προσφέρουμε μια διέξοδο στους νέους ανέργους, στους απασχολούμενους των επτακοσίων ευρώ, στα παιδιά των μεταναστών, σε όλους όσους οι ανάλγητες πολιτικές τόσων χρόνων έσπρωξαν στο περιθώριο. Όμως χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.
Η λύση στα προσωπικά και τα συλλογικά αδιέξοδα της εποχής μας δεν βρίσκεται στα ναρκωτικά. Η καταφυγή στους πλαστούς παραδείσους των παραισθησιογόνων ουσιών δεν είναι παρά παραίτηση από το δικαίωμα στην αντίσταση, στην ελπίδα, στην ίδια τη ζωή.
«Μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά δεν υπάρχουν, καθώς όλες οι ιατρικές μελέτες αποδεικνύουν ότι και οι πιο φαινομενικά «αθώες» ουσίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες οργανικές και ψυχικές διαταραχές. Η κοινωνική ανοχή σε μερικά «μαλακά» ναρκωτικά και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η περιστασιακή τους χρήση δεν βλάπτει οδηγούν με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια στην μετάπτωση στα «σκληρά» ναρκωτικά, σε μια πορεία με μοιραία κατάληξη τον θάνατο.
Τα ναρκωτικά δεν έχουν κοινωνικές τάξεις ή πολιτικές αντιλήψεις. Είναι άσπονδοι και ύπουλοι εχθροί της νέας γενιάς. Στον πόλεμο εναντίον τους δεν χωρούν συμψηφισμοί, δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί. Ανήμερα αυτής της θλιβερής επετείου η σκέψη όλων μας τρέχει στους γνωστούς, τους φίλους, τα παιδιά της διπλανής πόρτας, τα παιδιά του περιθωρίου που παρακολουθούμε καθημερινά να πεθαίνουν δίπλα μας. Και η εικόνα τους ισοδυναμεί με το πιο εκκωφαντικό μήνυμα: όχι στην περιθωριοποίηση των νέων ανθρώπων, όχι στην κόλαση των ναρκωτικών, ναι στη συμμετοχή, ναι στη ζωή.
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: