Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΤΑ …ΦΥΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ???



ο Καραμανλής!



Ολοι γνωρίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει, για την ψαλίδα, που υπάρχει ανάμεσα στο βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο αντίστοιχο, μέσο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υποτίθεται, πως πάγιος στόχος των εκάστοτε κυβερνώντων, είναι η άνοδος του ελληνικού βιοτικού επιπέδου με γρηγορότερους ρυθμούς, από εκείνους του μέσου ευρωπαϊκού, έτσι ώστε, κάποια στιγμή, να τους φτάσουμε.
Επειδή τα νούμερα ζαλίζουν, θ΄ αναφερθούν μόνο τρεις αριθμοί : το 1996 το βιοτικό επίπεδο του έλληνα, (μέσος όρος), μετριούνταν, στο 64% του μέσου βιοτικού επιπέδου της Ευρώπης των 15 κρατών – μελών. Ο Σημίτης, φεύγοντας το 2004, το παρέδωσε το ποσοστό, στο 73% κι είχε παρουσιάσει, (δυστυχώς προεκλογικά, γι αυτό και πέρασε απαρατήρητη), την περίφημη χάρτα σύγκλισης, που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη σύγκλιση, στην τετραετία 2004-2008.
Τον επόμενο αριθμό τον ακούσαμε χθες βράδυ στο DEBATE των πολιτικών αρχηγών, από τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή : μίλησε για το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα και το προσδιόρισε στο …98%, του μέσου βιοτικού επιπέδου της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης !. Το είπε, μάλιστα και κορδώθηκε από υπερηφάνεια, για να το δείξει σαν μεγάλο κατόρθωμα…
Έδωσε ψεύτικο νούμερο ; Όχι, ο αριθμός είναι αληθινός, αλλά ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, δεν είπε την αλήθεια και αποπειράθηκε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, μ΄ ένα ακόμα μισόλογο : το σημερινό 98% αφορά το μέσο βιοτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 κρατών – μελών κι όχι των 15, που αφορούσε το 73% του 2004.
Η Ελλάδα πλησίασε στα μέσα επίπεδα, όχι επειδή ανέβασε το δικό της, αλλά επειδή έπεσε το μέσο ευρωπαϊκό, λόγω του ότι μπήκαν στην Ένωση, 12 νέα κράτη, τα περισσότερα των οποίων, ήταν και είναι, σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, ως προς το βιοτικό τους επίπεδο!
Μια ακόμα περίπτωση, που ο καταρρέων πρωθυπουργός συλλαμβάνεται να μην λέει την αλήθεια, (ολόκληρη) και να προσπαθεί να κάνει ντρίμπλες για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του, επιμένοντας στην πεπατημένη του: να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες !…

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - KIRIAKOS είπε...

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ...
- Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...
- ΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ...
- ΟΛΑ ΤΑ BLOGS...
- ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ...

ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:

"ΟΧΙ ΜΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ... ΟΧΙ ΜΙΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΟΧΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΝΡΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
"Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ."

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΗ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ...
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ... Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ...
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΠΛΕΟΝ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ...

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ...
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
http://ellinikoforum.blogspot.com/