Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η Συνέντευξη !!



Γ. Α. Παπανδρέου

στον «ΚΟΣΜΟΣ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ»

30/05/2009 13:02

«Το μήνυμά μας προς τους πολίτες είναι σαφές: όχι στη μοιρολατρία. Τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω μας δεν είναι μοιραίο. Όλα είναι θέμα επιλογών. Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία. Μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να αλλάξει πορεία η Ευρώπη» τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδύτη» και στον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη. Προσθέτει ότι «αυτό σημαίνει υπερψήφιση και νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές, της μόνης πολιτικής δύναμης που είναι φορέας ενός φιλόδοξου αλλά και ρεαλιστικού προοδευτικού σχεδίου για τη χώρα. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά, τόσο το καλύτερο για τη χώρα την επόμενη μέρα».

Καθιστά σαφές ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι το πρόκριμα και για τις επόμενες εκλογές. Η απόφαση του λαού να πει όχι στην κυβερνητική αλαζονεία, να πει ναι σε μια νέα πορεία, θα είναι αδύνατο να αγνοηθεί» και σημειώνει ότι γι΄ αυτό τον λόγο η κυβέρνηση φοβάται τον δημοψηφισματίκο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης.

Δίνοντας το στίγμα της διακυβέρνησης του, επισημαίνει πόσο σημαντικές θα είναι οι πρώτες ήμερες και ορίζει ως κορυφαίες κυβερνητικές προτεραιότητες τα θεσμικά μέτρα που αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της χώρας, την διάσωση της οικονομίας, αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση του χρονοδιαγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το πολιτικό σύστημα ή θα αλλάξει ριζικά ή θα βουλιάξει στην απαξίωση και στην ανυποληψία. Συγκρατείστε τέσσερις λέξεις. Αυτονομία. Διαφάνεια. Λογοδοσία. Αξιοκρατία» αναφέρει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εκφράζοντας την απόφαση του να επιβάλει «κανόνες και διακριτούς ρόλους για όλους» και να δώσει ένα τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία, από όπου και εάν προέρχονται.

Καταθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης και αναθέρμανσης της οικονομίας με βασικά χαρακτηριστικά την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, στοχευμένα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, μέτρα προστασίας της απασχόλησης και διάσωσης των θέσεων εργασίας, την τόνωση της ανάπτυξης με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, την αποκατάσταση της λειτουργίας των φορολογικών μηχανισμών, τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και το ριζικό περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η χώρα έχει ανάγκη μια ισχυρής κυβέρνησης με ξεκάθαρη εντολή για να βγάλει την πατρίδα μας από τα τραγικά αδιέξοδα», που θα αναζητήσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για τις μεγάλες αλλαγές και προσθέτει ότι η άρνηση συνεργασίας από την πλευρά του ορισμένων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, καθιστούν «ούτως ή άλλως αναγκαστικό το στόχο της αυτοδυναμίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: