Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ο Ιός της γρίπης των χοίρων


'Ηρθε και στην Ελλάδα


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ελλάδα έγινε η 41η χώρα στον κατάλογο των κρατών που έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Η1Ν1, αφού οι έλεγχοι επαλήθευσης που έγιναν χθες από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ σε Ελληνοαμερικανό φοιτητή βγήκαν θετικοί.
Εκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας-ΕΚΕΠΥ, συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο κ.Δ.Αβραμόπουλος, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος του ιού της νέας γρίπης στην Ελλάδα.
Αποτελεσματικά απεδείχθησαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης, τα οποία θα ενισχυθούν για να είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος.Όπως επεσήμανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου, πρόκειται για 19χρονο φοιτητή που βρισκόταν στη Ν. Υόρκη των ΗΠΑ από την αρχή του χρόνου και επέστρεψε το Σάββατο, στην Αθήνα. Ο ασθενής μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική, έγινε η επώαση και τα συμπτώματα εμφανίστηκαν στην Ελλάδα?, είπε ο κ. Παπαγεωργίου.Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο 19χρονος ήταν εντελώς ασυμπτωματικός το Σάββατο, ενώ τα συμπτώματα της γριπώδους συνδρομής εμφανίστηκαν την Κυριακή. Ο ασθενής έκανε χρήση αντιπυρετικών και αντιβιοτικών στο σπίτι του. Το πρωί της Δευτέρας και έχοντας στα χέρια του φυλλάδιο του ΚΕΕΛΠΝΟ?, ο ασθενής επικοινώνησε, περίπου στις 7:30-8:00 με το Σισμανόγλειο και έως τις 9:00 είχε μεταβεί στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε.Εκεί ελήφθη δείγμα αίματος και φαρυγγικού επιχρίσματος από τον ασθενή και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του έως ότου επιβεβαιώθηκε το κρούσμα. Όταν έγινε η επιβεβαίωση, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε τον ασθενή στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Σισμανόγλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: