Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν ???


Το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χθες.

Να πληρώσουν την κρίση «αυτοί που προκάλεσαν και που εξακολουθούν να επιμένουν να μην χάσουν τίποτα από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που έχουν κερδίσει στο παρελθόν και από αυτά που σκέπτονται να κερδίσουν στο μέλλον».
Όσο, δεν πληρώνουν οι πραγματικά υπεύθυνοι για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της κοινωνίας μας, κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν είναι ικανό να κάμψει την οργή και την αγανάκτηση των πληβείων που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.
Η κυβέρνηση, απρόθυμη αλλά και ανίκανη να βάλει χέρι στους οικονομικά ισχυρούς, απαντά με την εξαγγελία, όλο και νέων κατασταλτικών μέτρων ταξικού χαρακτήρα.
Προσπαθεί να κάνει υπαρκτή την παρουσία της με νέα κατασταλτικά μέτρα, που όμως και αυτά δεν είναι σε θέση να επιβάλλει.
Δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί, ότι η πολιτική τους οδηγεί, μέρα με τη μέρα, στρατιές πολιτών σε υπαρξιακό αδιέξοδο και τον μεγάλο κίνδυνο που αυτό περικλείει. Οι άνθρωποι που χθες είχαν κάτι και σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και σε τίποτα δεν μπορούν να ελπίζουν, αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Και ο κίνδυνος αυτός δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα, αλλά με μέτρα δικαιοσύνης και έμπρακτης αλληλεγγύης. Στοιχεία που στις μέρες μας είναι παντελώς άγνωστα.
Είναι δε επόμενο, πολλοί από αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, και αν ακόμη δεν συμμετέχουν οι ίδιοι σε βανδαλισμούς, είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίζουν με χαιρεκακία τις καταστροφές περιουσιών εχόντων και κατεχόντων.

Οδηγούμαστε σε μια διταξική κοινωνία:
Των εχόντων και κατεχόντων και προστατευόμενων από το κράτος και εκείνων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.