Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ !!!



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απέστειλε προς την γενική γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε σχετική δική της, την ακόλουθη επιστολή:

Κυρία Γενική Γραμματέα,
Απαντώ στην επιστολή σας της 23ης Μαρτίου 2009, με κάποια σχετική καθυστέρηση λόγω και της απουσίας μου στο εξωτερικό.
Γνωρίζω, και από την προσωπική πολιτική μου διαδρομή, την πορεία των σχέσεων ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ από την ίδρυση του Κινήματός μας μέχρι σήμερα.
Σχέσεις πολυκύμαντες με κοινούς αγώνες και πολλές φορές συγκρουσιακές, που δεν εμπόδισαν όμως τον αμοιβαίο σεβασμό στο επίπεδο των πολιτικών ηγεσιών στην οργανωμένη βάση των κομμάτων μας.
Πίστευα και πιστεύω πάντα στην ανάγκη καθαρών και ειλικρινών σχέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ακόμα και όταν διαπιστώνονται σοβαρές και πολλές φορές αγεφύρωτες διαφορές πολιτικής και στρατηγικής προσέγγισης.
Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δεν μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι' αυτά. Και αυτό ισχύει όχι μόνον για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα.
Η αξιολόγηση της ιστορίας είναι πάντα χρήσιμη όμως ούτε μας απαλλάσσει από τις σημερινές και μελλοντικές μας ευθύνες, ούτε και μας φυλακίζει στο παρελθόν.
Και σήμερα βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους της πατρίδας μας οικονομική και κοινωνική συγκυρία.
Μια συγκυρία την οποία έχει δημιουργήσει η συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιλαϊκές και αδιέξοδες πολιτικές της.
Ο λαός και οι πολίτες απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης προγραμματικό λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση.
Χρέος μας ως ΠΑΣΟΚ είναι να αναδεικνύουμε, καθημερινά, τις πραγματικές ευθύνες της Κυβέρνησης και να αγωνιζόμαστε για αλλαγή πορείας της χώρας μας - το συντομότερο.
Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το συμμερίζεστε ως χρέος απέναντι στους πολίτες.
Απέναντι και στα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ, που βιώνουν, επίσης, στην καθημερινή τους ζωή τις συνέπειες της Νεοδημοκρατικής νεοσυντηρητικής διακυβέρνησης.
Ο διμέτωπος τον οποίο έχετε επιλέξει, κριτική δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντάς το με την κριτική στην σημερινή κυβέρνηση, βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει, γιατί το βιώνει καθημερινά, ποιος κυβερνά και ποιος ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα. Θυμάται και συγκρίνει.
Αν σας έστελνα δε επιστολές, κάθε φορά που οι δηλώσεις στελεχών σας ξεπερνούν τα όρια, θα είχαμε μια πολλή πυκνή αλληλογραφία.
Εμείς έχουμε επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις μας. Πιστεύουμε ότι, παρά τις διαφωνίες και τις διαφορές μας, είναι δυνατή η αναζήτηση κοινών στάσεων και η ανάπτυξη κοινών δράσεων.
Για τους λόγους αυτούς είμαι πάντα στη διάθεσή σας να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα τα παραπάνω το συντομότερο.

Με εκτίμηση
Γιώργος Α. Παπανδρέου

απο:Γ ΚΡΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: