Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Αστική Δικαιοσύνη ???


Και δικαστές

Είναι εντελώς απροσανατολιστικός όλος αυτός ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει μετά την επιστολή που έστειλε ο Γ. Σανιδάς στους εισαγγελείς που διαχειρίστηκαν το φάκελο Βατοπεδίου, και βγάζει λάδι όλους τους πολιτικάντηδες που νταραβερίστηκαν με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου δικαιολογώντας την απόφασή του να μην παραπέμψει τον φάκελο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στην βουλή.
Ακούσαμε δηλώσεις του Ραγκούση, του Βγότζα, του Ρόβλια κ.α που όλες συνοψίζονται στην διαπίστωση ότι ο Σανιδάς αντιδράει σαν εντολοδόχος του κυβερνητικού κόμματος.
Και εδώ που τα λέμε έχουν δίκιο.
Και ο πρωτοετείς φοιτητής γνωρίζει ότι το Σύνταγμα σε αυτό το θέμα λέει ότι αν προκύψουν στοιχεία εναντίον υπουργών για αδικήματα που διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που διενεργεί την ανάκριση, την προανάκριση ή την εξέταση.
Αλλωστε τον Σανιδά τον είχε σφάξει κανονικά στο παρελθόν ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σ. Μπάγιας, όταν δήλωνε το αυτονόητο για κάθε νομικό:
«Η μόνη αρμόδια αρχή για να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για την ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή».

Οπως δηλαδή το κράτος είναι όργανο της ταξικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της κυρίαρχης τάξης, της αστικής (που κατέχει τα μέσα παραγωγής και εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη), έτσι και η Δικαιοσύνη, που είναι στοιχείο αυτού του ταξικού κράτους, είναι και αυτή ταξική γιατί υπηρετεί, στα πλαίσια του κράτους, το ταξικό εκμεταλλευτικό σύστημα, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό σύστημα.
Τα πράγματα όμως είναι απλά.
Τα συνταγματικά νομικά διατάγματα του αστικού κράτους, με βάση τα οποία κινείται η Δικαιοσύνη, είναι κομμένα και ραμμένα να δίνουν λεφτά στους πλούσιους και γροθιές στους εργαζόμενους και στηρίζουνε τον βάρβαρο καπιταλισμό.
Στις συνθήκες του καπιταλισμού, δεν υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Το κράτος τους και οι καπιταλιστές είναι θανάσιμοι εχθροί της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων.
Κι αυτό το κράτος στο οπλοστάσιο του διαθέτει ένα βασικό όπλο.
Την αστική δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, την εξουσιαστική κάστα των δικαστών.
απο: ΒΑΘΥ ΚΟΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: