Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑ...


Γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις

Με προβλήματα οι μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες Αύριο
Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών εκτιμούν τα συνδικάτα ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο 2 Απρίλη, ημέρα κατά την οποία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει γενική πανελλαδική απεργία.
Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι τη συμμετοχή στην απεργία θα πυροδοτήσουν οι πολιτικές λιτότητας, μαζικών απολύσεων, ελαστικοποίησης στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών στο δημόσιο και η πρόσφατη κρίση χρηματοδότησης του ταμείου πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων.
Το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως. Νωρίτερα, στις 10.30 το ΠΑΜΕ καλεί σε δική του απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ενώσεως Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) 24ωρη πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι δημοσιογράφοι αλλά και οι συνεργαζόμενες Ενώσεις των Τεχνικών και του Προσωπικού από τις 6 το πρωί της Πέμπτης ως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Ως προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς το απεργιακό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα απεργήσουν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.
Στα τραμ και τον προαστιακό θα υπάρξει 24ωρη απεργία, ενώ στα τρένα του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών.
Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα επιβατικά πλοία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 διάστημα κατά το οποίο θα αναπροσαρμοστεί και το πτητικό έργο.
Τέλος, τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη γραμμή προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 5 το πρωί έως τις 8 και από τις 10 το βράδυ έως τις 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: