Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ???


ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΕ !!!



κ.ΝΟΜΑΡΧΑ !!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του ΤΕΕ και πρόεδρος του Δημοτικού
Συμβουλίου Αρκαδίων, Σπύρος Φαραός, συμφώνησε με τα όσα ανέφερε ο κ. Μποζίκης και υποστήριξε πως η πίεση στον ΟΣΚ έγινε από οικονομικά συμφέροντα. “Είσαστε εκτεθειμένοι απέναντι στη κοινωνία. Η διαδικασία της μελέτης έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και ακόμη περιμένουμε. Πέρυσι, ήρθε ο υφυπουργός Παιδείας στη Ζάκυνθο και όταν είδε την κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΤΕΕ, δεν πίστευε στα μάτια του, κάτι που σημαίνει ότι δεν τον είχατε ενημερώσει, παρά το γεγονός ότι είστε στην ίδια κομματική παράταξη. Υποσχεθήκατε λοιπόν, ότι το θέμα θα προχωρήσει, όμως δεν εποπτεύσατε την όλη διαδικασία της μελέτης, ως είχατε υποχρέωση να κάνετε.
Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι ασκήθηκαν πιέσεις από οικονομικά συμφέροντα,
προκειμένου να μην κάνει τη μελέτη ο ΟΣΚ, που είναι δημόσιος οργανισμός, αλλά εσείς, μέσω κάποιου ιδιώτη μελετητή. Δε γνωρίζω αν έχετε ανάμειξη στις πιέσεις, όμως τα όσα αναφέρω αποτελούν σοβαρό θέμα” υποστήριξε ο κ. Φαραός. Ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, Διονύσης Κόμης, τόνισε πως η Νομαρχία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αδιαφορώντας για το αν δεν μπορούν να μάθουν γράμματα τα παιδιά της εργατικής τάξης.
Εδώ και 6 μήνες, είχατε δεσμευθεί ότι θα τελειώσει η μελέτη και πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής του κτιρίου.
Τα πράγματα όμως, δεν εκτυλίχθηκαν έτσι και γι΄ αυτό έχετε σοβαρή πολιτική ευθύνη. Τόσο εσείς, όσο και η κυβέρνηση που υποστηρίζετε, βάζετε φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης. Στόχος σας είναι να μη μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων, προκειμένου αυτά να είναι σκλάβοι στους πλουτοκράτες της Ζακύνθου. Δεν είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο λοιπόν,
κ. Γάσπαρε. Εσείς, εξυπηρετείτε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και εμείς τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρέπει να απολογηθείτε στη κοινή γνώμη,
διότι δεν διεκδικήσατε, όπως εμείς, τη λύση των προβλημάτων. Είχαμε συμφωνήσει ότι τη μελέτη θα την αναλάμβανε ο ΟΣΚ. Αντ΄ αυτού, αναλάβατε την πρωτοβουλία να την φτιάξετε και τώρα μας λέτε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εσάς. Έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε συγγνώμη από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου, συνυπογράφοντας τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Βέβαια, δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα κάνετε κάτι τέτοιο, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είστε ο στυλοβάτης της ΝΔ στο νησί μας, επομένως υποστηρίζεται τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται” σημείωσε ο κ. Κόμης.
απο:ΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: