Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ? ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ !!!


materna mia terra πού κατάντησες!

Από φίλο, διαπρεπή πνευματικό άνθρωπο και έμπρακτο αγωνιστή της Δημοκρατιας σε χαλεπούς καιρούς, που ζει μόνιμα στο εξωτερικό, έλαβα και δημοσιεύω για την Ιστορία -το μόνο σίγουρο, πως είναι μόνο για την Ιστορια- την εξής επιστολή ζητώντας του και συγνώμη που δημοσιοποιώ ιδιωτικό του γράμμα:
"Επέστρεψα από τη Ζάκυνθο στις 29/8 και από τότε τρέχω στους γιατρούς.
Το πρόβλημα, μια πολύ υψηλή υπέρταση. Η αιτία προς το παρόν άγνωστη.Η αλήθεια είναι ότι συγχύστηκα πολύ στην πατρίδα μας. Η Ζάκυνθος με πλήγωσε πολύκαί τούτη τη φορά. Η αθλιότητα και η βρωμιά δεν περιγράφεται. Σου σημειώνω δυο/τρεις εξοργιστικές περιπτώσεις:

Το μνημείο του Φώσκολου, στην ομώνυμη οδό, έχει μεταβληθεί σε χωματερή. Προσωπικά απομάκρυνα κάμποσες σακουλες σκουπιδιών, όχι όλες. Μέσα από το σωρό των σκουπιδιών φαινόταν εν μέρει η επιγραφή που λέει. Ο, ΜΑΤΕRNA ΜΙΑ ΤΕRRΑ. Αληθινή κραυγή απόγνωσης του ποιητή.
Ντροπή για τον πολιτισμό μας.

Παρακάτω, στην αρχή (ή το τέλος;) του ίδιου δρόμου άλλη χωματερή, επίσημη, 100 μέτρα από το Μαυσωλείο του Εθνικού ποιητή, 10 μέτρα από τα τραπεζάκια των υπαίθριων καφενείων!!.
Οι κάδοι του Δήμου γεμάτοι, σωρός τα σκουπίδια στο δρόμο, πλήθος οι γάτες αλλά και τα ποντίκια τις νυχτερικές ώρες...

Μια τρίτη χωματερή , αυτή τη φορά στη μεριά της θάλασσας, τα παλιά ρεπάρα. Από το Πνευματικό Κέντρο και κάτω
.
Μα δεν υπάρχει ντροπή;;

Θα πρέπει να καλύψουν αμέσως με μουσαμά το μνημείο του Φώσκολου, μέχρι που να διαρυθμιστεί ο χώρος, μην τυχόν και βγουν στο Ιντερνετ φωτογραφίες και δημιουργηθεί διεθνές πολιτιστικό σκάνδαλο και γίνει,
η Ζάκυνθος ρεζίλι των σκυλιώνε.
Σημείωσε ότι
ο Κύριος νομάρχης ???
το όνομα του οποίου δεν θέλω να θυμάμαι,
έχει περιοδεύσει, μετά μεγάλης ακολουθίας και με δημόσια χρήματα,
προς τιμή του Ούγου Φώσκολου,
ανά την Ιταλία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: