Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Νικητής το ΠΑΣΟΚ...



Γ. Α. Παπανδρέου
Ο Πρωθυπουργός απολογήθηκε για την αποτυχία του την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Να ξεκινήσουμε από το εξής δεδομένο: Η Κυβέρνηση αυτή το 2004 ανέλαβε να διαχειριστεί μία πάρα πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση. Και με μεγάλη προσπάθεια, με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, και το τονίζω αυτό, μπορέσαμε να περιορίσουμε δραστικά το έλλειμμα, τη δημοσιονομική ανισορροπία, ώστε από το περίπου 7,5% να κατέβει περίπου στο 2,5%.Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή δεν αμφισβητείται από κανέναν. Και θεωρώ ότι είναι μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της πρώτης Κυβέρνησης.Το δεύτερο στοιχείο το οποίο θέλω να έχετε υπόψη σας, είναι ότι πράγματι βρεθήκαμε και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα που έχουν σχέση με τη διεθνή κρίση. Μια διεθνή κρίση η οποία πλήττει όλο τον κόσμο, όλη την Ευρώπη και τολμώ να πω- διότι αυτό το αποδεικνύουν τα στοιχεία-πλήττει με πολύ εντονότερο τρόπο τις περισσότερες άλλες χώρες και πάντως σίγουρα τις χώρες της Ευρωζώνης. Αναλυτικότερα στοιχεία παρουσίασα χθες στην ομιλία μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εντός λοιπόν αυτής της πραγματικότητας, εμείς πρέπει να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα, την δημοσιονομική εξυγίανση, βεβαίως πάντα ενθυμούμενοι ότι έχουμε και περαιτέρω υποχρεώσεις. Να παραμείνουμε σε κατάσταση δημοσιονομικής ισορροπίας, αλλά και να μειώνουμε σταδιακά, διαχρονικά, χρόνο με το χρόνο, ακόμα περισσότερο το έλλειμμα.
Από την άλλη όμως, είχαμε και μία σημαντική επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας. Το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για τέσσερα χρόνια έμειναν πάνω από το 4% είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το γεγονός ότι σήμερα, εν πάση περιπτώσει μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έχουμε ανάπτυξη που αγγίζει το 3,5%, όταν άλλες χώρες, οι μεγάλες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, για παράδειγμα η Γερμανία, η Γαλλία έχουν αρνητική ανάπτυξη, δηλοί του λόγου το αληθές.Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:1. Μίλησε για τον πολίτη και τα προβλήματά του. Μίλησε για την σημερινή κρίση, δεν κρύφθηκε από την πραγματικότητα όπως ο σημερινός πρωθυπουργός.2. Έδωσε όραμα για την Ελλάδα: να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε πολίτη σε μία ανθρώπινη κοινωνία.3. Έδωσε λύσεις: Προσδιόρισε, με συγκεκριμένες προτάσεις-λύσεις, τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:· Την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού· Την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους· Την ανάπτυξη για τον άνθρωπο – πράσινη ανάπτυξη· Το ευνομούμενο κράτος4. Απάντησε με συγκεκριμένο τρόπο στο ερώτημα «Που θα βρείτε τα λεφτά;», έδωσε στοιχεία για τα δις ευρώ που η σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να χαρίσει στους λίγους, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να τα δώσει για την ενίσχυση των πολλών.5. Δεσμεύτηκε, ως επόμενος πρωθυπουργός να πάρει από την πρώτη ημέρα, «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη σχέση πολίτη-κράτους», για να ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση. Κάλεσε όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες σε κοινή πορεία.Χωρίς αμφιβολία η 73η ΔΕΘ - η περισσότερο πολιτικά ενδιαφέρουσα - έβγαλε νικητή τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κέρδισε σε όλα τα σημεία τον άλλοτε δεινό ρήτορα κ. Καραμανλή.
Φέτος ο Καραμανλής έγινε Κωστάκης, κι ο Γιωργάκης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο Πρωθυπουργός ζήλεψε τον κ. Αντώναρο και παρέπεμπε "στον αρμόδιο Υπουργό"... Μα οι Υπουργοί του τον έφτασαν σε αυτό το σημείο... Καραμανλή παράτα τα όσο είναι καιρός. Οι "λοχαγοί" σου δουλεύουν για το πολιτικό σου τέλος. Και βρίσκονται σε καλό δρόμο...
απο:press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: