Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΥΤΟ;;;;

Είναι τόσο γελοίοι που νομίζουν πως με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν κάτι...και δεν φτάνει που η βλακεία τους χτυπάει κόκκινο...βγαίνουν και πανηγυρίζουν και από τις Σκοπιανές ιστοσελίδες πως κάτι έκαναν...διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε



Zante guide - Explore ZakynthosBeginning... Written by Administrator

Οδηγός Zante - ερευνήστε την αρχή της Ζάκυνθου… Γραπτός από το διοικητή

Ένα πολυπολιτισμικό νησί των χρυσών παραλιών και των κοσμοπολίτικων θερέτρων, τα παραδοσιακά χωριά και οι γλυκές σερενάτες, Ζάκυνθος (Zante) αμέσως συλλαμβάνουν τη φαντασία όλων των επισκεπτών. Παλαιά κτήρια και στενές οδοί, αρχαίες εκκλησίες και ζωηρά τετράγωνα, μια σύγχρονη πόλη με πολλά ιστορική θέα - οι θέες, αυτές είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πολλές χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το νησί κάθε έτος, που κάνει το μια από την ο πιό πάρα πολύ γρήγορα ανάπτυξη των τουριστικών θερέτρων στην Ελλάδα. Κάποιες γενικές πληροφορίες για το νησί Πληθυσμός: 32.557 κάτοικοι (απογραφή του 1999). Ταχυδρομικός κώδικας: GR 29 100 Τηλεφωνικό πρόθεμα: +030 26950 Διοίκηση Η Ζάκυνθος είναι ένα μέρος της περιοχής Επτανήσων που περιλαμβάνει τα νομαρχιακά διαμερίσματα της Κέρκυρας, Lefkas, Kephalonia και της Ζάκυνθου, με την Κέρκυρα ως κεφάλαιο. Είναι το δεύτερο νομαρχιακό διαμέρισμα στον πληθυσμό και το τρίτο στη γεωγραφική περιοχή. Η Ζάκυνθος περιλαμβάνει 6 δήμους: Alikon, Arkadion, Artemision, έξαρση. Zakynthion και Laganas. Γεωγραφική θέση Η Ζάκυνθος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Ελλάδας, κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Πελοποννήσου. Είναι 8.5 ναυτικά μίλια από Kephalonia, 9.5 μίλια από την Πελοπόννησο και περίπου 300 χλμ από την Αθήνα. Το town' ο λιμένας του s συντονίζει είναι 37.47N, 20.54E. Το island' επιφάνεια του s Ζάκυνθος: 402.080 τετράγωνα. χλμ. Νησάκια Strofadia: 2.531 τετράγωνα. χλμ. Σύνολο: 405.6 τετράγωνος. χλμ. Μήκος ακτών: 123 χλμ. Φυσική γεωγραφία Το νησί είναι πλήρες των φυσικών αντιθέσεων. Το βόρειο και δυτικό μέρος του νησιού είναι ορεινό, αλλά η ανατολική πλευρά εξουσιάζεται από τις πεδιάδες. Το υψηλότερο βουνό είναι Vrahionas (758 μέτρα a.s.l.) που επεκτείνεται κατά μήκος της κεντρικής γραμμής του νησιού. Η ορεινή έκταση είναι συνήθως δύσκολη και το πιό κοινό δέντρο είναι το πεύκο-δέντρο. Η ανατολική πλευρά του νησιού διαμορφώνει μια μεγάλη, εύφορη κοιλάδα. Υπάρχουν πολυάριθμες αμμώδεις παραλίες στη ανατολική πλευρά, ενώ το δυτικό μέρος είναι ορεινό και υπάρχουν υψηλοί απότομοι βράχοι που κρεμούν επάνω από τη θάλασσα. Δεν υπάρχει κανένας ποταμός στο νησί.
Φυσική γεωγραφία Το νησί είναι πλήρες των φυσικών αντιθέσεων. Το βόρειο και δυτικό μέρος του νησιού είναι ορεινό, αλλά η ανατολική πλευρά εξουσιάζεται από τις πεδιάδες. Το υψηλότερο βουνό είναι Vrahionas (758 μέτρα a.s.l.) που επεκτείνεται κατά μήκος της κεντρικής γραμμής του νησιού. Η ορεινή έκταση είναι συνήθως δύσκολη και το πιό κοινό δέντρο είναι το πεύκο-δέντρο. Η ανατολική πλευρά του νησιού διαμορφώνει μια μεγάλη, εύφορη κοιλάδα. Υπάρχουν πολυάριθμες αμμώδεις παραλίες στη ανατολική πλευρά, ενώ το δυτικό μέρος είναι ορεινό και υπάρχουν υψηλοί απότομοι βράχοι που κρεμούν επάνω από τη θάλασσα. Δεν υπάρχει κανένας ποταμός στο νησί. Το κλίμα Το κλίμα είναι ήπιο, του μεσογειακού τύπου (πολλές βροχοπτώσεις και ηλιόλουστες ημέρες). Οι άνεμοι είναι συνήθως νοτιοδυτικοί, δυτικοί και βορειοδυτικοί. Το περιβάλλον Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό ειδών. Οι συχνές βροχές γεννούν την πολύβλαστη βλάστηση που καλύπτει το νησί. Το νησί είναι με τον τρόπο πολλών αποδημητικών πουλιών, όπως το χελώνα-περιστέρι (Streptopelia turtur). Η νότια ακτή του νησιού είναι κάτω από τη επίβλεψη του ελληνικού εθνικού θαλάσσιου πάρκου, δεδομένου ότι είναι η θέση αναπαραγωγής για τις σπάνιες χελώνες θάλασσας caretta-Caretta. Η σφραγίδα monahus-Monahus ζει στη δυτική ακτή του νησιού. Η οικονομία Το island' η οικονομία του s είναι βασισμένη κυρίως στον τουρισμό, αλλά υπάρχει επίσης σημαντική δραστηριότητα στον τομέα της γεωργίας (ελιές, ελαιόλαδο, σταφίδες, εσπεριδοειδή). Η παράδοση και ο πολιτισμός του νησιού Η Ζάκυνθος είναι πλούσια σε παράδοση, δεδομένου ότι το νησί είναι σταυροδρόμια για τους πολιτισμούς για αιώνες πολλοί. Πολλές μορφές τέχνης έχουν ακμάσει και ακμάζουν ακόμα, δηλαδή το θέατρο, η ποίηση, η ζωγραφική και η μουσική.

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: