Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Πώς να λειτουργεί σωστά ένα τέτοιο κράτος ???


















Γράφει :
ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Όποιος περίμενε ότι ο/η νέος/α γενικός/η γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας θα ήταν ένα πρόσωπο γνωστό για τη δράση του στο χώρο της παιδείας, με πλατιά κοινωνική αποδοχή και όχι πρόσωπο εμπιστοσύνης του Υπουργού θα πρέπει να μην έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα ή να είναι βλάξ. Δεν γνωρίζω την κα Γκοτσοπούλου, δεν αμφισβητώ τις ικανότητές της, δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να φύγει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου είχε αποκομίσει κάποιες εμπειρίες, για να πάει στο Υπουργείο Παιδείας, όπου μέχρι να καταλάβει τι γίνεται θα αλλάξει πάλι και όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα.
Αλλάζει ο υπουργός και αίφνης αλλάζει ο γενικός γραμματέας και όλοι οι διευθυντές των οργανισμών που υφίστανται του υπουργείου, λες και οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι, άσχετοι ή διεφθαρμένοι. Έχουμε εθιστεί δε σαν λαός τόσο πολύ με αυτήν την καμαρίλα των αυλικών κάθε υπουργού, που παίρνει μαζί του σε όποιο πόστο κι αν πάει, που την δικαιολογούμε με το επιχείρημα:«μα πρέπει να πάρει μαζί του άτομα της δικής του εμπιστοσύνης». Τέτοια επιχειρήματα βλακώδους «ανοχής» έχουν πέραση μόνο σε, πολιτικά, ανώριμους λαούς, που αγνοούν πως αυτή είναι η κύρια αιτία δυσλειτουργίας του ελληνικού κράτους. Γιατί θα πρέπει υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς να είναι άτομα της εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού, λες και διαχειρίζεται το μαγαζί του, και να μην είναι ικανά άτομα της εμπιστοσύνης όλων μας; Ποιος ικανός και έξυπνος τεχνοκράτης θα υπονόμευε τον πολιτικό προϊστάμενό του και σε τελευταία ανάλυση τον ίδιο τον εαυτό του;

Το ελληνικό κράτος είναι ένας απέραντος Οίκος «Ανοχής», που θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν μπουρδέλο γιατί κάθε καραγκιόζης υπουργός που λέει χρειάζομαι άτομα της εμπιστοσύνης μου, θα έχει την «Ανοχή» μας. Όλα ξεκινούν από αυτό το τόσο απλό πράγμα, με τις τόσο τεράστιες συνέπειες.


από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: