Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



Ανύπαρκτη η κυβέρνηση

της Νέας Δημοκρατίας


Στη Ζάκυνθο, ήρθε ο Βουλευτής Αχαΐας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα με θέμα: “Αγροτική ανάπτυξη και αναβάθμιση”, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Γυμνάσιο του Βανάτου.


Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι τραγική. Οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν στην ύπαιθρο και την περιφέρεια. Το εισόδημα των αγροτών τα τελευταία 4 χρόνια, έχει μειωθεί κατά 17%. Στις αντίστοιχες χώρες της Ευρωζώνης, όμως, αυξήθηκε κατά 5%. Το κόστος της παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων έχει υποχωρήσει. Ο αγρότης διαθέτει το χωράφι, αλλά όχι και το ράφι. Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος παραγωγής και να ελέγξει τα δίκτυα διακίνησης των προϊόντων, καθώς και τα οικονομικά ολιγοπώλια, τα οποία έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά και επηρεάζουν τις τιμές. Είναι απαράδεκτο το λάδι να πωλείται 1,70 ευρώ και στο ράφι να έχει 6 ευρώ! Κάποιοι λυμαίνονται τον ιδρώτα και την ελπίδα του αγροτικού κόσμου. Τα λιπάσματα και τα αγροτικά εφόδια, αυξήθηκαν αδικαιολόγητα. Από 17 ευρώ, κοστίζουν 35 ευρώ! Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Το ΠΑΣΟΚ θα υπερασπιστεί τους αγρότες” τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.



Τοποθέτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

η Ελληνική κοινωνία, έκανε

και ο Βουλευτής Ζακύνθου,


Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος ανέφερε πως “ο κ. Καραμανλής, χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση ως προκάλυμμα των αντιλαϊκών πολιτικών του. Το 2004, ξεκίνησε με την απογραφή της Ελληνικής οικονομίας και έφτασε να “καρφώσει” την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι δεν άξιζε να μπει στην ΟΝΕ με το σπαθί της. Δυσφήμισαν τη χώρα μας, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν το μικροκομματικό τους όφελος. Η Νέα Δημοκρατία, κάνει σπασμωδικές κινήσεις, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, σε βάρος της χώρας μας. Το 2004, η αγροτική παραγωγή αντιστοιχούσε στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα έχει πέσει στο 3%. Έχουμε, λοιπόν, μια μείωση 40%! Ο αγροτικός πληθυσμός, σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κάθε χρόνο μειώνεται κατά 17.000 άτομα! Οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από τη γεωργία, διότι δεν βλέπουν προοπτική. Με την αποχώρησή τους, αυξάνεται και η ανεργία. Δημιούργησαν έναν φαύλο κύκλο και αδιέξοδο. Θα στηρίξουμε τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς τους, καταπολεμώντας, ταυτόχρονα, τους μεσάζοντες”.


απο:Ημέρα τση Ζάκυθος

Δεν υπάρχουν σχόλια: