Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Το «πολιτικό συμβόλαιο»???

Της ΝΔ έχει λήξει






Η εν εξελίξει κρίση της οικονομίας
του καπιταλισμού πλήττει κυρίως
τη Νέα Δημοκρατία.

Η χρεοκοπία των δογμάτων του νεοφιλελευθερισμού, που αποτέλεσαν και την ιδεολογική ραχοκοκαλιά της, από την εποχή της ιδρύσεώς της, οδηγεί σε βατερλό όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κυβέρνηση Καραμανλή.
Οι δοξασίες και τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού είναι άλλωστε η βασική αιτία για την οποία η ΝΔ βρισκόταν επί πολλά χρόνια εκτός εξουσίας, μαζί με την παροιμιώδη πλέον ανεπάρκεια του βασικού της ηγετικού απαράτ. Όπως συνέβη πρόσφατα με την βαριά φορολόγηση των μικροεπαγγελματιών, έτσι και επί μακρά χρονικά διαστήματα η ΝΔ ήταν για μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος ο «εφιάλτης» που θα έβλαπτε σοβαρά την υγεία και την περιουσία τους. Γι αυτό και κάθε φορά (1990, 2004 και 2007) αυτό που «έσωζε» εκλογικά της ΝΔ και την επανέφερε στην εξουσία δεν ήταν τα πολιτικά της χαρίσματα και οι επικοινωνιακές τάχα ικανότητες των ηγετών της, αλλά η κούραση του εκλογικού σώματος από το καθεστωτισμό, την διαπλοκή και την διαφθορά του ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και η ατέρμονη σκανδαλολογία.
Η έλλειψη ιδεολογικής ραχοκοκαλιάς κάνει σήμερα τη ΝΔ μόνο έναν ετερόκλητο συνασπισμό για τη νομή της εξουσίας. Γι αυτό και οι συγκρούσεις που μαίνονται από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή αφορούν σκάνδαλα και οικονομικές ατασθαλίες και όχι προγράμματα και αρχές.
Λες και βιάζονταν να φάνε
όσα μπορούσαν πριν κατέβουν
από το τρένο της ιστορίας.???

Δεν υπάρχουν σχόλια: