Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ !!!


«Για να πετύχει μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να κάνει μια επανάσταση εκ των άνω, ένα νέο 1909».
Για τον Μίμη Ανδρουλάκη ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι εξέχον μέλος του καθιερωμένου πολιτικού προσωπικού, «αλλά είναι και διαφορετικός».
**Αν αποτύχει; «Την ανατροπή θα την κάνει η ίδια η ζωή με καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές συγκρούσεις. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η τελευταία ευκαιρία του συστήματος να αυτομετασχηματιστεί».
* «Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι αναγκαία, αλλά όχι και η ικανή συνθήκη για την έξοδο από την κρίση», είναι μια πρόσφατη δήλωσή σας.
- Σήμερα, μια ασυνήθιστη κατάσταση απαιτεί μία ασυνήθιστη απάντηση.
* Συναίνεση;
- Επανάσταση! Εστω εκ των άνω! Ενα νέο 1909 τηρουμένων των αναλογιών. Οταν το status quo, εν μέσω της κρίσης, έχει παραλύσει και τις κυρίαρχες και τις εξαρτημένες τάξεις, μόνο ένας πολιτικός σπασμός, μια «επανάσταση εκ των άνω» μπορεί να κεντρίσει τις δυνάμεις της αλλαγής και να κάνει εφικτό ένα συνεκτικό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να πάρει το χαρακτήρα μιας κυβέρνησης έκτακτης εθνικής ανάγκης με ευρεία κοινωνική και πολιτική βάση.
Η Συνέχεια εδώ

3 σχόλια:

Nikolaos Sokos είπε...

*Ανδρουλάκης

Nikolaos Sokos είπε...

Λες να γίνει προθυπουργός ο Ανδρουάκης;

THEPOS είπε...

Σωστά τα λέει ο Ανδρουλάκης και η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι το μόνο πρόβλημα είναι... να μην χαθούν κάποιοι στην μετάφραση.