Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η ΔΕΞΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ???




ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ
ΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ” ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ
Παιχνίδι στις πλάτες των
Ζακυνθινών

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων “εκθέτει” τη Νομαρχία
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση για το εργοστάσιο
στις 7/7/2006
Το νερό των γεωτρήσεων στο Κερκιδάρι δεν κάνει ούτε για μαγειρική χρήση

Αποδεικτικά έγγραφα της μελέτης

Σχέδιο κατασκευής εργοστασίου αφαλάτωσης φαίνεται ότι προωθούν, από το 2006, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Νομαρχία και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης, γεγονός που το αποδεικνύουμε σήμερα και με έγγραφα, τα οποία είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Την περασμένη Δευτέρα, είχαμε αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα κάποιοι έχουν “βαπτίσει” αποσκλήρυνση την αφαλάτωση, θέλοντας να κοπάσει η κοινωνική κατακραυγή.
Είχαμε υπογραμμίσει, επίσης, ότι αν γίνει Μονάδα Αποσκλήρυνσης ή Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στις γεωτρήσεις του Κερίου (Κερκιδάρι), τότε θα καταστραφεί όλος ο υδροφόρος ορίζοντας!
Σήμερα, λοιπόν, η εφημερίδα μας “φωτίζει” το παρασκήνιο της υπόθεσης, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε ό,τι έχει να κάνει με τις 8 γεωτρήσεις του Κερίου. Παράλληλα, θα διαβάσετε απόσπασμα από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρη Βόσδου, ο οποίος “εκθέτει” τη Νομαρχία, αφού αναφέρει ότι στις 7 Ιουλίου του 2006 υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το εργοστάσιο της αφαλάτωσης!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και οι προτάσεις του γεωλόγου, Χ. Κουρή, ο οποίος σημειώνει ότι “για την εξασφάλιση κατάλληλου νερού για υδρευτική χρήση, θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για εγκατάσταση μονάδος αφαλάτωσης”!
Εκείνο που θα πρέπει ν΄ αναφερθεί είναι ότι παίζεται “παιχνίδι” στις πλάτες όλης της Ζακυνθινής κοινωνίας, γι΄ αυτό χρειάζεται δυναμική αντίδραση από τους πολίτες.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα κληθούμε να πληρώνουμε πανάκριβα το νερό της... θάλασσας!

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
απο:ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: