Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ι "Ελληνες Σοσιαλιστές"




ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ

Και την νίκη του Έντ Μίλιμπαντ και την ανάδειξή του στην αρχηγία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας. Μετά από πολλά χρόνια πολιτικής και ιδεολογικής «μετάλλαξης», η επιστροφή σε βασικές αξίες και στόχους του θεωρήθηκε επιβεβλημένη. Και σωστά. Απομένει βεβαίως, η επιστροφή αυτή να εκφραστεί με θέσεις προσαρμοσμένες στα δεδομένα και τις ανάγκες της τόσο κρίσιμης περιόδου που διανύουμε.
Για χρόνια η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δοκίμασε, με οδυνηρά αποτελέσματα, αλλόκοτες μεθόδους και λύσεις πολύ μακριά από τις παραδόσεις της. Πολύ μακριά από τον ίδιο τον εαυτό της. Το πλήρωσε τοις μετρητοίς! Και, μαζί μ' αυτήν, πλήρωσαν και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούσε.
Η εκλογή του Έντ Μίλιμπαντ είναι λοιπόν μια νίκη που ανοίγει ένα παράθυρο διεξόδου από τα αδιέξοδα της ζοφερής εποχής που διανύσαμε! Ευχόμαστε να αποδειχθεί και προσωπικά συνέχιση της στάσης και πορείας εμβληματικών προσώπων του σοσιαλιστικού κινήματος: του Ούλαφ Πάλμε, του Τόνυ Μπέν,του Όσκαρ Λαφονταίν, του Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν, του Ανδρέα Παπανδρέου και τόσων άλλων.
Χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα των Βρετανών συντρόφων και δεσμεύομαστε να προσπαθήσουμε να την επιδεικνύουμε και εμείς σε κάθε ευκαιρία!
Η αλληλεγγύη μας στην προσπάθειά τους είναι δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: