Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχουν Παθητικοί Καπνιστές ???








Πρόστιμα:


Στα καταστήματα:
1η παράβαση: ώς 1.000 ευρώ
2η παράβαση: ώς 2.000 ευρώ
3η παράβαση: έως τρεις μήνες απαγόρευσης πώλησης προϊόντων καπνού ή αλκοόλ, 2.000 ευρώ ώς 20.000 ευρώ εάν δεν πωλούν προϊόντα καπνού ή αλκοόλ.
4η παράβαση και άνω: προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος


Στους καταναλωτές:Από 50 ευρώ ώς 500 ευρώ.


Οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν πιθανές παραβάσεις του νόμου στον ειδικό τετραψήφιο αριθμό
«1142».


απο:http://bosnakidis.blogspot.com/

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΠΑΡΙΑ ???


Παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια.
Ανήκει στην οικογένεια των στην οποία ανήκει
η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν. Ο καρπός του εν λόγω δέντρου ( παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία. Προτιμούν να αφεθούν σε ηρεμία και μετά από μια μικρή αύξηση θερμοκρασίας που προκαλείται από μικροερεθίσματα εκτοξεύονται τα σπόρια που μεταφέρονται στο άνθος με τον άνεμο (ανεμογκάστρι). Λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ελάχιστα παπάρια είναι φυσιολογικά και λειτουργικά, για αυτό και πρέπει να τύχουν προσοχής από τους γεωπόνους.

Τα παπάρια και τα δέντρα παπαριές τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού στις μέρες μας στην Ελλάδα, αφού πάντα οι Έλληνες τα θυμούνται στην καθημερινή ζωή:

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:


ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…

1. Όσοι ανησυχούσαν για το αν ο πρόσφατος φορολογικός μποναμάς της κυβέρνησης είχε αποτελέσματα, τα νέα είναι ενθαρρυντικά: Η αμόλυβδη βενζίνη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα έσπασε σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και το φράγμα των 1,20 ευρώ ανά λίτρο. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχο ρεκόρ είχαμε πέρσι όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 140 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα είναι στα 70 δολάρια.

2. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η σημερινή κυβέρνηση παραμένει η χαρά των κερδοσκόπων.
Τα μέτρα της έπληξαν αυτούς ακριβώς που στόχευε η σημερινή κυβέρνηση: τους πολλούς, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.


17 Αυγούστου ξεκινάει !!!

Ο προεκλογικός μας αγώνας.

Για όσους εθελοντές διαδικτύου θυμούνται το καλοκαίρι του 2007...

"Ό,τι και να λένε, στις 17 Αυγούστου ξεκινάει ο προεκλογικός μας αγώνας. Είτε διαρκέσει ένα μήνα, είτε έξι, στην ολοκλήρωσή του θέλουμε η χώρα να έχει αποκτήσει κυβέρνηση που δίνει λύσεις στα προβλήματα του πολίτη και δεν νοιάζεται μόνο για την πάρτη της".

Βόμβα στις δημοκρατικές ελευθερίες

Η γνωμοδότηση Σανιδά για τα blogs και τα κινητά








Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου δεν καλύπττονται από το απόρρητο όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος. Αυτό σημαίνει ότι οι κάθε λογής αρχές έχουν ελeύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο των e- mail, τα chat, τις συνομιλίες μέσω Skype, τις συναλλαγές κλπ, ακόμη και στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών.

Ας σημειωθεί ότι ο Ποινικός Κώδικας θεωρεί την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών εγκληματική πράξη. Η κατάργηση του απόρρητου στο ίντερνετ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι αντίθετη με όλες τις σχετικές διατάξεις της Ευρωπαικής Ενωσης. Στην προσπάθεια του να αναιρέσει όσα δημοκρατικά κεκτημένα μπορεί πριν αποχωρήσει από τον Αρειο Πάγο(συνταξιοδοτείται την 1η Ιουλίου) ο κ. Σανιδάς αποφασίζει και διατάσσει ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει αν η απόφαση είναι νόμιμη ή παράνομη.

Η γνωμοδότηση, στην οπόια ειδική μνεία γίνεται και στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μέσω κινητών οι οποίες συνδέονται με εγκληματικές πράξεις, εξεδόθη μετά από ερώτημα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σχετικά με το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω του Internet και ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σε διάφορες πύλες αναρτώνται υβριστικά ή απειλητικά δημοσιεύματα, φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας κλπ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε Αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.

Η γνωμοδότηση αφορά επίσης τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα «εξωτερικά στοιχεία» τους: τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσης και διάρκεια συνδιάλεξης θα είναι προσβάσιμα στις αρχές με απλό αίτημά τους στους παροχείς των υπηρεσιών.

Η γνωμοδότηση αναφέρει ρητά ότι η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών δεν δικαιούται να ελέγξει το εάν η απόφαση των δικαστικών αρχών για άρση του απορρήτου είναι σύννομη ή όχι, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «υπέρβαση της δικαιοδοσίας της».

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά:

1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κλπ).

2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα "εξωτερικά στοιχεία" της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας της.

απο: Ελευθεροτυπία, in.gr

Πανηγυρισμοί στην Βαγδάτη !!!

Για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων







Χιλιάδες Ιρακινοί τραγουδούσαν και χόρευαν στους δρόμους το βράδυ, γιορτάζοντας την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις πόλεις που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Νωρίτερα χθες η αποχώρηση γιορτάστηκε με εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, ενώ οι τηλεπαρουσιαστές είπαν τις ειδήσεις φορώντας στο λαιμό τους την ιρακινή σημαία.

Οι 130.000 Αμερικανοί στρατιώτες που παραμένουν στην χώρα μετά την εισβολή του 2003 έχουν αποσυρθεί στην επαρχία και δεν έχουν δικαίωμα επέμβασης αν δεν τους ζητηθεί από την ιρακινή κυβέρνηση. Με βάση την συμφωνία που υπογράφτηκε τις τελευταίες μέρες της διοίκησης Μπους όλα τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν το τέλος του 2011, ενω με νεώτερη απόφαση του Ομπάμα το μεγαλύτερο μέρος τους θα έχει αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2010.

Περίπου 4.300 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 6χρονης κατοχής, ενώ υπολογίζεται ότι από μισό έως ένα εκατομύριο Ιρακινοί έχασαν την ζωή τους την ίδια περίοδο. Σε ανακοίνωση σε site το οποίο συνδέεται με το κόμμα Μπάαθ ο Ιζάτ Ιμπραήμ Αλ Ντουρί, στενός συνεργάτης του πρώην Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσσείν, χαρακτηρίζει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις πόλεις "ιστορική νίκη της ιρακινής αντίστασης".

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ονδούρα
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Jose Manuel Zelayα στην Ονδούρα καθώς και τον βίαιο εξορισμό του από τη χώρα, απαιτώντας την επιστροφή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας στην πολύπαθη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα δημοκρατικά κράτη, οργανώσεις και κινήματα στο διεθνές επίπεδο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταδικάσει και δεν θα αναγνωρίσει την όποια «κυβέρνηση» ανδρείκελων προκύψει από την διασάλευση της Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου Zelaya στην Ονδούρα και στο Προεδρικό του αξίωμα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τους πραξικοπηματίες και τον αυτονόητο σεβασμό της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.
Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και οργανώσεις, τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες της Ελλάδας και διεθνώς, πέραν της καταδίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ανάδειξη του πραξικοπήματος, που θυμίζει αλήστου μνήμης γεγονότα της εποχής των «μπανανιών» στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την προσωπική και συλλογική ευημερία και την Πρόοδο.

Για την "αλληλεγγύη" ???


Ο Γιώργος
Αλογοσκούφης
πήρε στο λαιμό του και
τον Ευάγγελο Βενιζέλο .
Η παρουσία του στην εκδήλωση του βιβλίου του πρώην τσάρου σχολιάζεται ως "ακατανόητη" στην οδό Ιπποκράτους όπου έσπασαν τα τηλέφωνα από αγανακτισμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, που μάλλον ρεζιλεύτηκε, εγκαλείται ότι έδωσε πολιτικό σωσίβιο στον κ. Αλογοσκούφη ο οποίος θεωρείται -και από το ΠΑΣΟΚ- ως ο υπεύθυνος για την οικονομική κατρακύλα της χώρας τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο βέβαια της γενικότερης ευθύνης της κυβέρνησης υπό τον κ. Καραμανλή.
Για τους γνωρίζοντες, όμως, τους κ. Βενιζέλο και Αλογοσκούφη συνδέει μια ιδιόμορφη αλληλεγγύη. Άλλωστε το πώς διέσωσε πριν από λίγο καιρό ο κ. Βενιζέλος, εν αγνοία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Αλογοσκούφη από τον καταλογισμό των ευθυνών, μέσω της Βουλής, για το σκάνδαλο της εξαγοράς της "Γερμανός" δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε όλη του την έκταση.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

Tο γιασεμί κι ο δυόσμος

Κάποια βραδιά το γιασεμί
και μιαν αυγούλα ο δυόσμος
μου είπανε που κρύβεται
ο πιο ωραίος κόσμος.

Και γω τον φανταζόμουνα
σε μαγικά παλάτια
μα είν' εδώ σε μια καρδιά
και τον φρουρούν δυο μάτια.

Δυο μάτια χρυσοκέντηστα,
δυο χείλη κερασένια,
τόνε φρουρούν κι εμένανε
με βαλαντώνει η έγνοια.

Πώς να μπορέσω να διαβώ
τα κεντησμένα μάτια
και να κατεβώ της καρδιάς
τα μύρια σκαλοπάτια;

Έτσι καθώς μου τά 'πανε
το γιασεμί κι ο δυόσμος,
πως μες στα φύλλα αυτής καρδιάς
κρύβετ' αυτός ο κόσμος.

Θαρρώ πως δεν θα τα διαβώ
τα κεντησμένα μάτια,
μηδέ ποτέ θα κατεβώ
αυτά τα σκαλοπάτια.

Φοβάμαι ότι θα μου πουν
τα κερασένια χείλη,
φτάνει ως εδώ μην προχωράς,
ας μείνουμε δυο φίλοι.




από: στέλιος δουμένης

Kρίση και οικονομική στενότητα !!!

Aπό το http://politikiprotasi.blogspot.com/

,
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, παρατήρησα και τα εξής φαινόμενα που αποδεικνύουν τη βαθιά οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Αλυκές Χαλκίδας (περιοχή Ιππόκαμπου) την Κυριακή το πλήρες αδιαχώρητο. Ξαπλώστρα στην παραλία στις 11.30 π.μ. ούτε για δείγμα. Θέση παρκαρίσματος στα χωράφια και τους αγρούς μόνο σε όνειρο. Όσοι γνωρίζουν την περιοχή, ξέρουν ότι μιλάω για μια πολύ μεγάλη περιοχή με δεκάδες μαγαζιά. Σημειωτέον, ότι ο καιρός δεν ήταν και ιδιαίτερα καλός...
ΤΕΜΠΗ Κυριακή στις 6.30 μ.μ. με κατεύθυνση Αθήνα, ουρά αυτοκινήτων έως τον Πλαταμώνα(!!!).
Απ' ότι άκουσα, ουρές αυτοκινήτων και στην επιστροφή από Χαλκιδική και...

στην επιστροφή από την Καβάλα.
Λαμία το Σάββατο το πρωί και στην πλατεία Λαού και στην πλατεία με τις καφετέριες, χαμός στο ίσιωμα.
Καμένα Βούρλα το Σάββατο, στις 1.00 μ.μ γεμάτα από κόσμο. Στο ξενοδοχείο Galini, που διαθέτει και spa, η πισίνα του ξενοδοχείου ασφυκτικά γεμάτη, ενώ στα καφέ που δεν ήταν και λίγα, σχεδόν πληρότητα.
Σκάλα Αταλάντης το Σάββατο το μεσημέρι, οι ψαροταβέρνες με αρκετό κόσμο και σημειωτέον καλές τιμές.
Δεν αναφέρω τα αυτονόητα που έχουν να κάνουν με τα νυχτερινά μαγαζιά.
Αν λοιπόν αναλογιστούμε ότι ο καιρός του Σαββατοκύριακου ήταν σε πολλές περιοχές βροχερός, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες είναι βαθιά και μεγάλη.
Εκτός βέβαια και αν όλα αυτά ήταν στη φαντασία μου. Δεν ήταν όμως και το ξέρετε γιατί τα βιώσατε, είτε σε κάποιο απ' τα μέρη που ανάφερα είτε σε κάποιο άλλο.
Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Το καλοκαιρι εφτασε!!!


Οσο και να βρεξει,


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.!!!


Ο ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΚΟ !!!το παιχνίδι επάνω του

Ο ΠΑΚΗΣ ΟΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ





















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ !!!



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ

ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ 


Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών σήμερα και τα στοιχεία είναι πραγματικά συγκλονιστικά:
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ 200 εκατομμύρια ανθρώπων, το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών έστω και μία φορά στη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή, στη χώρα μας από το 1995 ως το 2004 έχουν καταγραφεί 2.479 θανατηφόρα κρούσματα, τα οποία αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έφηβους και νέους ανθρώπους. Παρά τις προσπάθειες των ελεγκτικών και των διωκτικών αρχών τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και η μάστιγα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των ολοένα επιδεινούμενων κοινωνικών συνθηκών, οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.
Εμείς στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ μπροστά σ’ αυτήν την εφιαλτική πραγματικότητα αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε σε όλους τους νέους ανθρώπους αυτής της χώρας: γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τον κυκεώνα των προβλημάτων της νεολαίας μας.
Αγωνιζόμαστε ακατάπαυστα για την επίλυσή τους, για να προσφέρουμε μια διέξοδο στους νέους ανέργους, στους απασχολούμενους των επτακοσίων ευρώ, στα παιδιά των μεταναστών, σε όλους όσους οι ανάλγητες πολιτικές τόσων χρόνων έσπρωξαν στο περιθώριο. Όμως χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.
Η λύση στα προσωπικά και τα συλλογικά αδιέξοδα της εποχής μας δεν βρίσκεται στα ναρκωτικά. Η καταφυγή στους πλαστούς παραδείσους των παραισθησιογόνων ουσιών δεν είναι παρά παραίτηση από το δικαίωμα στην αντίσταση, στην ελπίδα, στην ίδια τη ζωή.
«Μαλακά» και «σκληρά» ναρκωτικά δεν υπάρχουν, καθώς όλες οι ιατρικές μελέτες αποδεικνύουν ότι και οι πιο φαινομενικά «αθώες» ουσίες μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες οργανικές και ψυχικές διαταραχές. Η κοινωνική ανοχή σε μερικά «μαλακά» ναρκωτικά και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η περιστασιακή τους χρήση δεν βλάπτει οδηγούν με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια στην μετάπτωση στα «σκληρά» ναρκωτικά, σε μια πορεία με μοιραία κατάληξη τον θάνατο.
Τα ναρκωτικά δεν έχουν κοινωνικές τάξεις ή πολιτικές αντιλήψεις. Είναι άσπονδοι και ύπουλοι εχθροί της νέας γενιάς. Στον πόλεμο εναντίον τους δεν χωρούν συμψηφισμοί, δεν μπορούν να υπάρξουν συμβιβασμοί. Ανήμερα αυτής της θλιβερής επετείου η σκέψη όλων μας τρέχει στους γνωστούς, τους φίλους, τα παιδιά της διπλανής πόρτας, τα παιδιά του περιθωρίου που παρακολουθούμε καθημερινά να πεθαίνουν δίπλα μας. Και η εικόνα τους ισοδυναμεί με το πιο εκκωφαντικό μήνυμα: όχι στην περιθωριοποίηση των νέων ανθρώπων, όχι στην κόλαση των ναρκωτικών, ναι στη συμμετοχή, ναι στη ζωή.
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2009


Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ημέρα κατά των ναρκωτικών















Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, αποτελεί για τον καθένα από μας ημέρα σκέψης και προβληματισμού.
Είναι αρκετή όμως; Μπορούμε να συνεχίσουμε να εξαπατούμε την συνείδησή μας, ότι πράξαμε το καθήκον μας σαν ενεργοί πολίτες, καθιερώνοντας απλά μια ημέρα υπενθύμισης;

Το μήνυμα τελικά αυτής της ημέρας δεν είναι απλό για κανένα μας. Όλοι καλούμαστε να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, πολιτεία και πολίτες, για κάθε λεπτό που περνάει και που μια ζωή χάνεται, συμπληρώνοντας έναν μακρύ κατάλογο

Η αποτροπή της χρήσης των ναρκωτικών, ιδιαίτερα από τους νέους, είναι ένας στόχος που όλοι οι αρμόδιοι περί τα ναρκωτικά, κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, προσπαθούν να επιτύχουν.

Απο:troktiko

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ

<<ΚΑΤΟΧΗ>>
ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΤΟΥ
ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ

ΔΩΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

Δικαιώθηκαν τα !!!

…Πώς φώναζαν;
Φόροι, φόροι, φόροι!!!


Από το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Η ερώτηση προς τον Κώστα Καραμανλή ήταν σταράτη και ξεκάθαρη: «Θα βάλετε φόρους»; Η απάντηση του: «Ο σχεδιασμός δεν είναι να βάλουμε φόρους. Εάν όμως η εικόνα είναι τέτοια που πρέπει να βάλουμε, ναι, θα βάλουμε και φόρους αν χρειαστεί».
Τέτοιος ήταν πάντα. Ένας πρωθυπουργός με τις καλύτερες προθέσεις που η άτιμη ζωή τον υποχρεώνει να παίρνει δυσάρεστες αποφάσεις.
Έτσι και τώρα. Ιδού η πρώτη δόση
(γιατί έρχεται και δεύτερη από Οκτώβριο)…



ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ???


Κρούσμα επικίνδυνης ασθένειας
από τα τρωκτικά



Κρούσμα μιας επικίνδυνης ασθένειας που προέρχεται από τρωκτικά, εμφανίστηκε στο νησί μας και το γεγονός αυτό «ανάγκασε» τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου, να προχωρήσει σε εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας, έστω και με αρκετούς μήνες καθυστέρησης!
Το παραπάνω γεγονός ανακοινώθηκε από το Νομάρχη στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όταν ο αρμόδιος Αντινομάρχης Διονύσης Παλλαδινός εισηγήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης τη χρηματοδότηση για εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας στο νησί από τη Νομαρχία, παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νομάρχης, το περιστατικό που σημειώθηκε αφορά κρούσμα αιμορραγικής θανατηφόρου ασθένειας που συνδέεται με την παρουσία τρωκτικών, ενώ ανεπίσημων πληροφοριών που έφτασαν στην εφημερίδα μας, το άτομο που νόσησε μένει μόνιμα στην οδό Υφαντουργείων και αφού εξετάστηκε στο Νοσοκομείο, μεταφέρθηκε εκτός Ζακύνθου στο Νοσοκομείο του Ρίου.
Γεγονός είναι πως το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει και οι καταγγελίες προς το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ζακύνθου, αφού οι κάτοικοι της Πόλης βλέπουν τα τρωκτικά να παρελαύνουν καθημερινά έξω από τα σπίτια τους!
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τόσο ο Νομάρχης όσο και ο Αντινομάρχης, θέλησαν να αποποιηθούν την ευθύνη για αυτή την τόσο σοβαρή κατάσταση για τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας ότι οι Δήμοι που έχουν την αρμοδιότητα για την εφαρμογή μυοκτονίας, όχι μόνο δεν την αναλαμβάνουν αλλά διατηρούν και οφειλές για το πρόγραμμα του 2008!

απο:ΕΡΜΗ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ,

Η ΝΕΑ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ...

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΛΑΟΣ η τροπολογία που ρυθμίζει θέματα λαθρομετανάστευσης.
Η τροπολογία καταψηφίστηκε από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Με την τροπολογία μετατρέπονται σε κακουργήματα όλα τα αδικήματα που αφορούν στην διακίνηση λαθρομεταναστών,ενώ ορίζονται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός μετανάστη ως επικίνδυνου και ως εκ τούτου απελάσιμου.
Ταυτόχρονα επεκτείνεται από 6 σε 12 μήνες ο χρόνος κράτησης για τους υπό απόλυση λαθρομετανάστες.
Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;;;;
ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΣΚΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ;;;

του Ε.Ο.Τ.!!!




Τρομερό το λουκέτο ???

Του “πρύτανη” της δημοσιογραφίας???

Δημήτρη Ρίζου!

Τα “έργα” και οι “ημέρες”






Είναι γνωστή η αμετροέπεια των καναλιών να παρουσιάζουν τα θέματα διαστρεβλωμένα ώστε να εκμεταλλεύονται την ιστορική άγνοια ή και την νεαρή ηλικία των τηλεθεατών τους (ποιός 20άρης σήμερα ξέρει τί ήταν το “βρώμικο ‘89″?), ώστε να διαμορφώνουν όπως αυτά θέλουν την λεγόμενη κοινή γνώμη.
***
Στα πλαίσια αυτά, βαρεθήκαμε κάθε μέρα να βλέπουμε στα “παράθυρα” τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ρίζο, νυν εκδότη της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος” και, κατά την περίοδο του “βρώμικου ‘89″, διευθυντή του τότε “Ελεύθερου Τύπου”, που έκλεισε αυτές τις μέρες, αφήνοντας άνεργους 450 ανθρώπους. Μάλιστα, πολλοί μας τον παρουσιάζουν σήμερα ως δήθεν … “μέρος της λύσης” για να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας! Ξεχνούν, όμως, ότι αν ο “Ελεύθερος Τύπος” απαξιώθηκε σαν όνομα και σαν τίτλος εφημερίδας και δεν ανένηψε ποτέ έκτοτε κυκλοφοριακά, αυτό ανάγεται ήδη στην περίοδο εκείνη, καθώς ο Ρίζος την είχε μετατρέψει σε οχετό κατά του Ανδρέα και του Πασόκ, αναγκάζοντας έτσι τον αείμνηστο Πρόεδρο να αποκαλέσει δημόσια την εφημερίδα “Πατσαβούρα”, ατιμωτικός χαρακτηρισμός που δεν είχε αποδωθεί ποτέ έως τότε σε κανένα έντυπο!
***
Για να μην αμφιβάλλει κανείς, μάλιστα, για το ποιόν του κυρίου αυτού, έψαξα στο αρχείο μου και βρήκα 3 χαρακτηριστικά εξώφυλα της δικής του πλέον εφημερίδας, που εξέδοσε αφού “στιγμάτισε” καλά-καλά τον “Ελεύθερο Τύπο”. Προσέξτε ύφος και ήθος εφημερίδας (“Πατσαβούρας Νο.2″!) κατά ενός πολιτικού και δη εν ενεργεία πρωθυπουργού που έδινε μάχη για τη ζωή του!

Στον φίλο Στέλιο χρωστάω τα παραπάνω

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ο Δήμος Χαιίδαρίου







.Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Χαϊδαρίου
.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου προς τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι 70τ.μ., για να τους ενημερώσει για την εφαρμογή του Νόμου 3730/2008 περί απαγόρευσης του καπνίσματος καθώς και το ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να χαρακτηρίσουν τα καταστήματά τους αποκλειστικά ως καταστήματα καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων.Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται πως οι υπεύθυνοι των προαναφερομένων καταστημάτων μπορούν να προσέρχονται στη αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος) προκειμένου να τα δηλώσουν αποκλειστικά για καπνίζοντες ή όχι.

από press.gr

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΖΑΚΥΝΘΥΝΕ ΛΑΕ???

ΣΑΣ ΡΩΤΏ ΌΛΟΥΣ
ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΚΛΕΨΑ ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΆΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΉΓΑΝ ΑΥΤΟΦΌΡΩ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΎ !!!
ΑΥΤΟΎΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΊ ΚΑΝΕΝΑΣ
κ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑ
κ ΝΟΜΑΡΧΑ
κ ΔΟΙΙΚΗΤΑ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΊΑΣ
κ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
Ο
ΕΝΤΙΜΟΣ
κ ΣΑΝΙΔΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ????????????

Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ!!!

Από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης από αγανακτισμένους αναγνώστες του Ελεύθερου Τύπου.
Βρίζουν όλους και όλα για το λουκέτο που μπήκε στην εφημερίδα.
Το υβρεολόγιο των αναγνωστών συμπεριλαμβάνει όλους. Από τον Καραμανλή και τον Ανδριανό, μέχρι τον Ρουσόπουλο και τον Αγγέλου.
Από τις 10 και μετά σήμερα το πρωί οι τηλεφωνήτριες δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα.
Τα έχουν κατεβάσει!

Στην Καβάλα ???



Ακριβά κόστισε σε έναν 57χρονο από την Καβάλα η επιλογή του να φιλοξενήσει σπίτι του τις δύο νεαρές Βουλγάρες, που του κράτησαν συντροφιά το βράδυ.
Όταν ο… Μορφέας επισκέφτηκε τον 57χρονο, οι δύο κοπέλες, 19 και 20 ετών, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, που είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι και άρπαξαν 15.000 ευρώ που είχε μέσα και εξαφανίστηκαν.
Ο 57χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας και μετά από έρευνες εντοπίστηκε η 20χρονη δράστης. Οι νεαρές είχαν προλάβει να ξοδέψουν 300 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της συλληφθείσας αποδόθηκε στον παθόντα. Η συνεργός της καταζητείται.

από:το τεφτέρι

Ο Αλαβάνος

Δεν παραιτείται τελικά


ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

«Η πρώτη ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν από τον Σεπτέμβρη 2007 μέχρι τον Ιούνη του 2009 και οδήγησαν στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές ανήκουν στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Την αναλαμβάνω πλήρως.

Συζήτησα με...

τη Γραμματεία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κυρίως, όμως έλαβα ένα σκληρό μήνυμα από τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Γυναίκες και άνδρες από τη γενιά του Γλέζου, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου που έχουν βιώσει βαρύ τον πέλεκυ του συστήματος και αβάσταχτη την απογοήτευση από ηγεσίες της αριστεράς. Μέχρι τις νέες και τους νέους του άρθρου 16 και τα παιδιά του Δεκέμβρη.



Διαβάστε Περισσότερα

Κλείνουν οι ...εφημερίδες τους!

Πώς την πάτησαν οι εκδότες. Στρατηγικής σημασίας η ήττα που σηματοδοτούν για το εκδοτικό κατεστημένο οι τελευταίες εξελίξεις. Σε καμπή και το διαδίκτυο στη χώρα μας.

Από τον Αλκη Νίκα

Πολύ θλιβερό το γεγονός ότι μένουν κι άλλοι, εκατοντάδες, εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου άνεργοι μετά το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Από την άλλη πλευρά η κρίση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον και να γεννήσει επίσης πολλές αλλαγές για το καλό της ενημέρωσης και της πολυφωνίας. To θέμα είναι πολύ ευρύτερο από το όποιο "καπρίτσιο" ανάγκασε την Γιάννα να βάλει λουκέτο.
Ένα κύριο συμπέρασμα είναι ότι διάφοροι εκδότες, στρουθοκαμηλίζοντας, προσπαθούσαν εδώ και πολύ καιρό να ...εξοντώσουν το διαδίκτυο και να κλείσουν τα blogs. Λες κι αυτά τους έφταιγαν. Πίστευαν ότι έτσι θα διατηρήσουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης, τις εξουσίες και τα παντός είδους οφέλη. Μόνο που οι εποχές άλλαξαν κι αυτοί αρνήθηκαν να το πάρουν χαμπάρι ή να το αποδεχτούν. Νόμισαν ότι μπορούν με τα λεφτά και τη δύναμή τους να χειραγωγήσουν τη νέα εποχή και τις ελεύθερες φωνές. Και τώρα βλέπουν τις δικές τους εφημερίδες να είναι αυτές που κλείνουν ή να απειλούνται με κλείσιμο.
Κι αυτό γιατί δεν θέλησαν να καταλάβουν μια πολύ απλή αλήθεια: Από τη στιγμή που...

έκαναν τα έντυπά τους "περιτύλιγμα" για προσφορές, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση.
Εκαναν "εχθρό" τους το διαδίκτυο αντί να διορθώσουν τα δικά τους κακώς κείμενα. Ας το καταλάβουν λοιπόν μια και καλή, έστω και τώρα: Μόνο η επιστροφή στη δημοσιογραφία, την πραγματική, την αδέσμευση και την πολυφωνική, μπορεί να ξαναδώσει πνοή στον Τύπο και να ξαναδημιουργήσει σταδιακά σχέση εμπιστοσύνης με τον αναγνώστη. Κι έτσι ο Τύπος θα μπορέσει να συνυπάρξει με το διαδίκτυο που κι αυτό βρίσκεται σε "σημείο καμπή" στη χώρα μας καθώς περνά σιγά σιγά από τη φάση των παιδικών ασθενειών στην ενηληκίωση του...
Ετσι έχουν τα πράγματα. Ειδάλλως κύριοι εκδότες ...χάσατε!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...




... και τα καινούργια εφευρήματα της διαπλοκής:

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και οι κατασκευές των διαπλεκόμενων

Στην εποχή της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού μεγάλα συμφέροντα ήθελαν να πείσουν, με κάθε τρόπο, ότι οι μάζες βρίσκονται στο κέντρο. Τώρα ορισμένοι ανακάλυψαν μια νέα θεωρία. Σύμφωνα με αυτή ο μεγάλος νικητής των πρόσφατών εκλογών είναι η δεξιά.

1. Η κύρια επιλογή της δεξιάς και των διαπλεκομένων:

Α. Συνειδητή αγνόηση ότι η δεξιά / ακροδεξιά είχε απώλειες ψήφων
Η μέγιστη συνειδητή διαστροφή του εκλογικού αποτελέσματος καταγράφηκε σε εφημερίδες της αντιπολίτευσης οι οποίες διατύπωσαν το επιχείρημα, ότι η επόμενη εκλογική μάχη θα δοθεί στα δεξιά. Ότι αυτή θα εξαρτηθεί από την κατανομή των ψήφων ανάμεσα στη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Το επιχείρημα αυτό είναι ακραία ψευδεπίγραφο. Ο λόγος που το χαρακτηρίζω ως τέτοιο είναι απλούστατος. Πράγματι το ΛΑΟΣ ενισχύθηκε σε ψήφους και πρόσθεσε ένα 3%. Η αύξηση αυτή προήλθε κύρια από τη ΝΔ που έχασε περίπου 11% σε σχέση με τις τελευταίες ευρωεκλογές. Πρόκειται για μια αναδιανομή στο εσωτερικό του ευρύτερου χώρου της δεξιάς / ακροδεξιάς. Η μάχη αυτή έχει το ενδιαφέρον της και θα την αναλύσω στη συνέχεια.
Ο χώρος της δεξιάς / ακροδεξιάς είχε λάβει στις προηγούμενες ευρωεκλογές περίπου 47% (43% συν 4%) και με την προσθήκη μικρότερων κομμάτων 49%. Σήμερα ο ίδιος χώρος, έλαβε κάτι λιγότερο από 40% και με την προσθήκη των ψήφων μικρότερων κομμάτων 42%, δηλαδή, 7% λιγότερο από ότι στην προηγούμενη εκλογική μάχη για το ευρωκοινοβούλιο. Αντίθετα, οι δυνάμεις από το κέντρο και μέχρι την «ακραία αριστερά» έλαβαν άνω των 55%. Ειδικότερα στον δημοκρατικό-αριστερό χώρο το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του, όπως και οι οικολόγοι-πράσινοι και έχασαν τα κομμουνιστογενή κόμματα. Αντίθετα στη δεξιά ηττήθηκε συντριπτικά η ΝΔ και μόλις το ¼ των ποσοστών που απόλεσε πήγαν στο ΛΑΟΣ.
Οι αριθμοί μίλησαν: πράγματι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση εντός της δεξιάς, αλλά η δεξιά συνολικά υποχώρησε. Με κανένα τρόπο το πολιτικό παιχνίδι δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει και πολύ λιγότερο να περιορίζεται στη μάχη εντός της δεξιάς και για τη δεξιά. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάποιοι επιδιώκουν με μεγάλη αγωνία να εμφανίσουν τις αγωνίες της δεξιάς ως το επίλεκτο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης για τη κοινωνία συνολικά. Όμως, οι δικές τους αγωνίες και συμφέροντα δεν συμπίπτουν με εκείνα της κοινωνίας και του μέλλοντος της χώρας.


Πλήρες κείμενο

πηγή:alzap

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Νέα επικινδυνη μόδα για κορίτσια.!!!


Drunkorexia μετά την anorexia




Μεγάλωσε

Η Drunkorexia είναι ο slang

μη Ιατρικός όρος για την άμετρη

κατανάλωση οινοπνεύματος,

αντισταθμίζοντας θερμίδες από τα τρόφιμα.

.Όπως και οι διατροφικές διαταραχές η ανορεξία και η βουλιμία ετσι και η drunkorexia προέρχεται από την ενασχόληση με το βάρος και την επιθυμία να είναι τόσο λεπτές όσο το δυνατόν. Ουσιαστικά μιλάμε για τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής, πριν από τη νύχτα του clubing ώστε να μπορούν να πιούν αλκοόλ, να παρουν τις θερμίδες από εκεί και να μην υπάρξει ο κίνδυνος για αυξηση του βάρους.
Προσοχή κορίτσια κυρίως γιατί ο τρόπος διατροφής αυτός δεν είναι δίαιτα αλλά πολύ επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας για τις νέες γυναίκεςΕκτός από τις άμεσες συνέπειες, υπάρχει, επίσης, είναι μερικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για την εν λόγω συμπεριφορά.

Ιατρικές μελέτες έχουν δείξει ότι το γυναικείο σώμα δεν επεξεργάζεται το αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο όπως το ανδρικό σώμα.Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να πάθουν εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ταυτόχρονα μπορούν να πέσουν ευκολα θύματα βίας
Στη χώρα μας είναι ακόμη σε μικρή κλίμακα, αλλά κάθε τάση έρχεται εδώ με καθυστέρηση. Οι θερμίδες από το αλκοόλ, δεν έχουν καμιά θρεπτική αξία, και μπορεί να καταρεύσει ο οργανισμός.

απο:xalkida tv

ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ ???


.


ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ ΟΜΩΣ ;…


Ο Ανδρέας μάς λείπει !

Σημάδεψε για τέσσερις και πάνω δεκαετίες την πολιτική ζωή της χώρας μας, είναι ο ηγέτης, που με κοινοσίες, επέφερε τις μεγαλύτερες ανατροπές στα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα της Ελλάδας, είναι ο πολιτικός, που εξέφρασε σε πολλές στιγμές της δράσης του, το τσαγανό και τον τσαμπουκά του ελληνικού λαού, κυρίως με την λειτουργία στα πλαίσια της ΕΟΚ, με το γνωστό : «…ή τα δίνετε ή τα κάνω λαμπόγυαλο !Σε αντίθεση με τους ψυχή τε και σώματι αφιερωμένους και δεδομένους «εις την δύσιν», ο μεγάλος Ανδρέας, δεν ικέτευε, ούτε ζητιάνεψε, αλλά δημιουργούσε, πάντα, τους όρους, τα διλήμματα, αλλά και τις συμμαχίες, για να υπάρξει υποχώρηση της άλλης πλευράς, στην ικανοποίηση των ελληνικών επιδιώξεων. Στο εσωτερικό, κονιορτοποίησε το μεταπολεμικό status quo, βγάζοντας από την απομόνωση και την περιθωριοποίηση, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους περιώνυμους «μη προνομιούχους έλληνες», που για μια 35ετία, στέναξαν κάτω από το φασιστικό, στην ουσία, καθεστώς, των «νικητών» του εμφυλίου πολέμου"Στον καίριο τομέα των εθνικών ζητημάτων και της εξωτερικής πολιτικής, έδωσε στον όρο «πατριωτικό» το σωστό περιεχόμενο, ξεβρακώνοντας τη Δεξιά και αποκαλύπτοντας τη δουλικότητα και τον ενδοτισμό, που κρύβονταν πίσω από την περίφημη «εθνικοφροσύνη» της, όταν αποφάνθηκε, απλά και εθνικά, ότι ο κίνδυνος για τη χώρα έρχεται από την ανατολή κι όχι από το βορρά και διακήρυξε το περίφημο «…δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία !…»Ανδρέας της Ελλάδας, ο Ανδρέας του λαού, λείπει 13 χρόνια τώρα, αλλά το έργο και η πολιτική του, παραμένουν, ως ο ήλιος, που φωτίζει και καθοδηγεί !… Αυτό, δηλαδή, που σε κάθε ευκαιρία, ο μαχόμενος λαός, φωνάζει « Ανδρέα ζεις !. Κι είναι, πράγματι έτσι, πέρα από κάθε αμφιβολία…Εκεί, που τα πράγματα δυσκολεύουν, είναι στη συνέχεια του λαϊκού συνθήματος, στο «…εσύ μας οδηγείς !…». Κι αυτό επειδή, στο μεταξύ των 13 χρόνων, παρουσιάστηκαν, ουκ ολίγες παρεκκλίσεις, από τις βασικές ανδρεϊκές συντεταγμένες, παρεκκλίσεις, οι οποίες ξεπερνούσαν τα αποδεκτά όρια, μιας φυσιολογικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, συνθήκες και καταστάσεις…Το στοίχημα, επανέρχεται και επανατίθεται, με την – αναμενόμενη – επάνοδο του ΠΑΣΟΚ, στη διακυβέρνηση της χώρας και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, παρουσιάζεται έτοιμη να εκτιμήσει και να κρίνει αυστηρά αυτή τη νέα πορεία, προκειμένου να καταλήξει αν στην επόμενη εκφώνηση του συνθήματος
«Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ !!!

Για να δείτε την σελίδα σε μορφή .pdf κάντε ΚΛΙΚ εδώ














ο Βαρβιτσιώτης!..

...για προσωπική κοινωνική του υποχρέωση. Δεν βάζουν με τίποτε μυαλό στην κυβέρνηση...
.
Του Νίκου Πελαγίτη
.
Μάθατε τι έγινε την προηγούμενη Κυριακή στην Μύκονο; Ήρθε στο νησί για μια προσωπική κοινωνική του υποχρέωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μόνο που ο κ. υφυπουργός, πιστός στο δόγμα της σεμνότητας και ταπεινότητας που ισχύει και μετεκλογικά στην κυβέρνηση, ήρθε με ...ελικόπτερο. (Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η κηδεία του πατέρα ενός στενού φίλου και, απ' ο,τι λέγεται, κουμπάρου του).
Οι κάτοικοι εδώ αναρωτιούνται αν το ελικόπτερο ήταν κρατικό ή ιδιωτικό, οπότε θα το πλήρωσε από την τσέπη του. Αυτό μπορεί αν θέλει να το εξηγήσει ο ίδιος, αλλά μήπως αυτό είναι που έχει σημασία; Λεπτομέρεια είναι. Σημασία έχει η προκλητική συμπεριφορά που επιδεικνύει ένα μέλος της κυβέρνησης ύστερα μάλιστα από την εκλογική "σφαλιάρα".
Έτσι πήραν άραγε το ...μήνυμα;


Της Μελίνας...

Από το http://logoplokies.blogspot.com/
.


Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Για τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών

Θέμα: «Αδιαφανής απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό ύψους περίπου 1.200.000€, για την επικοινωνιακή προώθηση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ στη διαφημιστική εταιρεία ΣΠΟΤ ΤΟΜΣΟΝ που ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δίδοντας την αίσθηση της ανεπίτρεπτης διασωλήνωσης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ με τα ταμεία της ΡΗΓΙΛΛΗΣ για εξυπηρέτηση κομματικών δαπανών μέσα από ύποπτους και αδιαφανείς οικονομικούς συμψηφισμούς σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου»!



Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση Καραμανλή λίγους μήνες πριν ανέθεσε απευθείας έναντι ποσού 1.200.000 ευρώ (χωρίς διαγωνισμό και χωρίς καμία διαδικασία διασφάλισης της διαφάνειας) το έργο της διαφήμισης του Προγράμματος Ενίσχυσης Ρευστότητας μέσω ΤΕΜΠΜΕ στην εταιρεία Spot Thomson.

Σήμερα, και μετά την αποτυχία ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, μέσα από αυτό το λανθασμένα και άδικα σχεδιασμένο από την Κυβέρνηση Πρόγραμμα, η εταιρεία που αμείφθηκε με 1.200.000 ευρώ δημόσιο χρήμα, είναι η διαφημίστρια εταιρεία της Κυβερνώσας Παράταξης στην καμπάνια της για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ερωτάσθε:

* Είστε σε θέση να πείτε στον Ελληνικό λαό, με ποια διαγωνιστική διαδικασία, ανατέθηκε η διαφημιστική προβολή και ενημερωτική προώθηση του Προγράμματος Ενίσχυσης Ρευστότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων γνωστού και ως «Προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ»;
* Αληθεύει ότι η διαφήμιση του Προγράμματος Ενίσχυσης Ρευστότητας μέσω ΤΕΜΠΕ ΑΕ ανατέθηκε στην εταιρεία Spot Thomson έναντι 1.200.000 ευρώ απευθείας, χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία και σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας;
* ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
* 1.200.000 ευρώ δεν νομίζετε ότι είναι δυσανάλογο κόστος για μια σειρά τυπικών διαφημιστικών φυλλαδίων και καταχωρήσεων, σαν αυτά του ΤΕΜΠΜΕ;
* Αντιλαμβάνεσθε ότι αν δεν είστε σε θέση να διαψεύσετε άμεσα και με στοιχεία τις παραπάνω πληροφορίες, ενισχύετε την εντύπωση ότι αυτός που πληρώνει τα «παπαγαλάκια» και τα λοιπά «ευρήματα» της διαφημιστικής καμπάνιας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι ο Ελληνικός λαός, μέσω της αδιαφανούς ροής δημοσίου χρήματος με Κυβερνητικές αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις;



Παρακαλούμε να μας κατατεθεί η σχετική σύμβαση καθώς και τα τιμολόγια πληρωμής μεταξύ της Spot Thomson και του ΤΕΜΠΜΕ.

Οι ερωτώντες Βουλευτές



Μιχάλης Καρχιμάκης

Γρηγόρης Νιώτης

Χρήστος Αηδόνης

Δημήτρης Τσιρώνης

Γιώργος Πεταλωτής

Μανώλης Στρατάκης

Γιάννης Διαμαντίδης

Μάρκος Μπόλαρης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γεώργιος Ντόλιος

Θεοδώρα Τζάκρη

Γιάννης Δριβελέγκας

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Ροδούλα Ζήση

Μιχάλης Τιμοσίδης

Παναγιώτης Ρήγας

Νίκος Ζωΐδης

Δημήτρης Βαρβαρίγος

Θάνος Μωραΐτης