Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Είμαι αυτό που μου ζητούν να είμαι???



Μια πραγματικότητα που γίνεται εικονική

Γράφει η Μάρω η Σιδέρη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με αντίστοιχες του παρελθόντος, να μαθαίνουν όσα ηχηρά συμβαίνουν στον πλανήτη ή στο στενό εθνικό τους περιβάλλον, σχεδόν σε πρώτο χρόνο. Η τηλεοπτική μάχη της είδησης έχει γίνει από απλά άμεση, βίαιη, ορμητική και συχνά σαρκοβόρα, γιατί πάνω στην ταχύτητα μετάδοσης και στην πρωτοτυπία παρουσίασης ενός γεγονότος στηρίζει την επιβίωσή του ο πολυδάπανος και πανάκριβος τηλεοπτικός χρόνος. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έχει κατηγορηθεί και αγαπηθεί όσο η τηλεόραση, ώστε μπορούμε σχεδόν με βεβαιότητα να πούμε ότι η σχέση του μέσου με τον πολίτη είναι σχέση νοσηρά παθιασμένου έρωτα.
Αυτός ακριβώς ο έρωτας του κοινού αποτελεί για την τηλεόραση πηγή άκριτης δύναμης, αφού τελικά την επιλέγουμε ακόμα και τη στιγμή που κατακρίνουμε τις τακτικές της, ή όταν αισθανόμαστε κορεσμένοι από τις αθέμιτες μεθόδους της, ή προβληματισμένοι μπροστά στην άποψή της περί ηθικής και δικαίου. Είναι σαφές ότι η τηλεόραση πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση αυτοκριτικής και ελέγχου προκειμένου να προσεγγίσει την έννοια του αψεγάδιαστου μέσου μα όσα αρνητικά χαρακτηριστικά της κι αν διαγνώσει κανείς , ακυρώνονται μπροστά σε δύο θετικά της σημεία που αποτελούν σε θεωρητικό επίπεδο τη βάση κάθε δημοκρατικής κοινωνίας: Το πρώτο είναι η υποχρέωση του πολίτη στην ενημέρωση, άρα τη γνώση ( το να αναζητώ την αλήθεια αποτελεί καθήκον μου) και δεύτερο το δικαίωμα του πολίτη στην επιλογή. Όσο η σχέση του μέσου με τον δέκτη φαίνεται ότι καθορίζεται από το τηλεκοντρόλ, κάθε άλλη κριτική παραμένει χωρίς ουσία, γιατί στο τέλος το επιχείρημα του κρινόμενου μέσου είναι ακλόνητο και ως ένα βαθμό ορθό: «είμαι ό,τι μου ζητούν να είμαι».
Φυσικά, η άποψη αυτή περικλείει μια μεγάλη ανακρίβεια που λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος είναι επικίνδυνη: Η φράση «είμαι ότι μου ζητούν να είμαι» θα ήταν απόλυτα σωστή αν η τηλεόραση ήταν εντελώς άψυχη, χωρίς την ανθρώπινη δραστηριότητα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει ώστε το επιχείρημα «είμαι αυτό που μου ζητούν να είμαι» είναι τόσο ορθό, όσο θα ήταν σε άλλη περίπτωση το επιχείρημα «πουλώ ναρκωτικά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τα ζητούν» ή «διακινώ εικόνες παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο γιατί αυτό μου ζητούν να κάνω»! Φυσικά στις άλλες δύο περιπτώσεις η δήλωση αυτή ακούγεται εξοργιστική γιατί τα εγκλήματα είναι προφανή, ή γιατί κανένας έμπορος ναρκωτικών και κανένας παιδόφιλος μέχρι στιγμής δεν είχε το θράσος να ξεστομίσει δημόσια μια τέτοια δικαιολογία, ή απλά εξαιτίας της έλλειψης αυτοκριτικής και ήθους όταν δεν υπάρχει ο φόβος του νόμου. Είναι ωστόσο ανάλογης (και μάλιστα κατά την εντελώς προσωπική μου γνώμη ηθικά ίσης) βαρύτητας γιατί η τηλεόραση έχει τη δύναμη να προβάλλει ή να ενταφιάσει τον πολιτισμό, ή την χυδαιότητα, άρα να προωθήσει την εξέλιξη ή την παρακμή της κοινωνίας. Όταν επομένως οι άνθρωποι της τηλεόρασης αποποιούνται το δικαίωμά τους να είναι άνθρωποι, με το φτηνό επιχείρημα «δίνουμε αυτό που ο κόσμος ζητά» (ανάλογο του αρχέγονου επιχειρήματος η Εύα με ηπάτησε) το βάρος της βελτίωσης του μέσου πέφτει στον τηλεθεατή κι αυτό είναι μια ευθύνη που η κοινωνία δε φαίνεται να έχει λάβει σοβαρά υπόψη ούτε να επιθυμεί να αναλάβει.
Οι τηλεθεατές επιμένουμε να εμπιστευόμαστε για την ενημέρωση ή τη διασκέδασή μας ( η λέξη ψυχαγωγία προϋποθέτει ένα δουλεμένο και υψηλού επιπέδου μέσο) μια τηλεόραση που τελικά δεν μπαίνει στη διαδικασία της αυτοκριτικής και που στηρίζει την βελτίωσή της στην ευαισθησία ενός απρόσωπου, αδιάφορου απαίδευτου και βολεμένου στην ανωνυμία του, πλήθους. Είναι σαφές ότι ο πολίτης της μη- παιδείας δεν μπορεί ως τηλεθεατής να ασκήσει έμπρακτα κριτική σε ότι ακυρώνει την αξιοπρέπειά του, γιατί με αφέλεια πιστεύει ότι μπορεί μυστικά να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα εξευτελιστικό, αφού κανένας δε θα το μάθει. Μπορεί σε μια παρέα ως επώνυμο μέλος μιας κοινωνίας να καταδικάζει ένα show που απειλεί τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά όταν μένει μόνος στην ανωνυμία του ιδιωτικού του χώρου, παύει να σκέφτεται ως πολίτης και λειτουργεί ως ηδονοβλεψίας χωρίς να καταλαβαίνει ότι σ’ αυτή ακριβώς τη μυστική τακτική του ηδονοβλεψία που ικανοποιεί την σκοτεινή πλευρά του εαυτού του, αλλά καταργεί τον πολιτισμό, στηρίζεται η μισάνθρωπη τηλεόραση που έχουμε. Επιπλέον ο πολίτης που είναι πολίτης μόνο όταν είναι τηλεθεατής, διαμορφώνει την πραγματικότητα, μόνο στο βαθμό που οι (αρνούμενοι την ευθύνη τους) τηλεοπτικοί άνθρωποι την παρουσιάζουν. Βλέπει επομένως όλη την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή με την ίδια ευκολία με την οποία παρακολουθεί μια ταινία, γιατί τελικά η ζωή όπως την βλέπω από τον καναπέ του σαλονιού μου είναι ταινία. Έννοιες που για κάθε υγιή πολίτη αποτελούν αιτία επανάστασης (σκάνδαλο, διαφθορά, απάτη, κλεψιά, προσβολή της αξιοπρέπειας), για τον τηλεθεατή προκαλούν μια εικονική οργή που τελειώνει με το τέλος της εκπομπής και που φυσικά δεν τον ακολουθεί όταν η μικρή οθόνη κλείνει. Ο λόγος είναι ότι στην εποχή της βιασύνης και του φθηνού εντυπωσιασμού, μια υπόθεση παραμένει υπόθεση όσο φέρνει νούμερα τηλεθέασης: οι πυρόπληκτοι ήταν πυρόπληκτοι για τον τηλεθεατή όσο έκλαιγαν μπροστά στα καιόμενα σπίτια τους, ο σεισμός ήταν είδηση όσο έφταναν φωνές από τα ερείπια ως το σαλόνι μου και ο άνθρωπος που βλέπω να ξεφτιλίζεται μπροστά μου για να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο, απλά δεν είναι αληθινός. Η δραματοποίηση της πραγματικότητας την κάνει εικονική γιατί ο τηλεθεατής για τον παρουσιαστή είναι ποσοστό, άρα μη- άνθρωπος και ο κάθε άνθρωπος στη μικρή οθόνη είναι για τον τηλεθεατή εικόνα άρα μη- άνθρωπος. Έχουμε δηλαδή δημιουργήσει μια τηλεόραση από μη- ανθρώπους σε μη- ανθρώπους, άρα βάζουμε στα σπίτια μας τους ανθρώπους της τηλεόρασης και όχι την τηλεόραση των ανθρώπων, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που όσο αληθινή κι αν είναι, στα μάτια μας είναι ψεύτικη και εικονική και γι’ αυτό στη βάση της είναι ανήθικη.
Η ανηθικότητα στην τηλεόραση επομένως δεν ξεκινά από αυτό που τελικά φτάνει στον τηλεθεατή, αλλά από την άποψη που έχει ο πομπός για τον δέκτη και ο δέκτης για τον πομπό. Όσο η τηλεόραση ως σύνολο νοημόνων επαγγελματιών, δεν μπαίνει στον κόπο να σεβαστεί την αδυναμία του πλήθους να αντιδράσει και όσο το πλήθος συνεχίζει να λειτουργεί ως πρωτόγονο, βλακώδες πλήθος και όχι ως σύνολο νοημόνων πολιτών, το μέσο δε θα πείθει και ο δέκτης δε θα ενημερώνεται. Εκτός αν αυτό σκοπίμως γίνεται, είναι ώρα να κάνουμε ένα πρώτο βήμα αντίδρασης, στηριγμένοι στην ικανότητα της κοινωνίας να ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, όπως πιστεύει και ο Μιχάλης Γκανάς με τους στίχους του:

Έλα να βγούμε απ΄ το σπίτι
ξανά σε δρόμους και πλατείες
πάρε και τα παιδιά μαζί σου
εδώ, στο χείλος της αβύσσου
κι άφησε μόνη στο τραπέζι
την τηλεόραση να παίζει
Να δείχνει έγχρωμο τον πόνο
δίπλα σ' ένα φιλέτο τόνο
Να δείχνει φονικά και φλόγες
τσόντες πολιτικούς και ρώγες
ενώ εμείς θα ‘χουμε φτάσει
στο σταυροδρόμι του εξήντα
Με τα παιδάκια μας στον ώμο
για να μας δείχνουνε το δρόμο…

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΦΤΩΧΟΣ ΤΟΥ 2008???

ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ 2004???

ΕΣΥ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ???


Η επιστροφή είναι νόμιμο δικαίωμα! !!


Κυριακάτικη "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 30 Νοέμβρη 2008


ΧΑΛΕΝΤ ΜΕΣΑΑΛ


«Η επιστροφή είναι νόμιμο δικαίωμα»

Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ *
Μέτρα ασφαλείας που δεν έχουν τίποτα το κοινό με όσα βλέπουμε σε αστυνομικές-κατασκοπευτικές ταινίες. Επιβεβαιώνουν, ωστόσο, ότι θα γίνει συνάντηση. Δεν γνωρίζεις ώρα, τόπο... νομίζεις ότι είναι ανοργάνωτοι. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται να συναντήσεις τον υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενο τρομοκράτη, φυσικά για τους Δυτικούς, το Ισραήλ και για ορισμένες αραβικές χώρες. Σε καλούν να είσαι έτοιμος στις 8 το βράδυ κι εκείνη την ώρα σου λένε πως στάθηκε αδύνατον να γίνει η συνάντηση. Λίγο αργότερα σου λένε ότι τελικώς... θα γίνει. Πότε, πού, πώς; Αναπάντητες ερωτήσεις. Στις 9 το βράδυ με έκπληξη ανακαλύπτεις ότι η συνάντηση με το μυθικό Χάλεντ Μεσάαλ θα γίνει, και μάλιστα σε χώρο του συνεδρίου!
Τα μέτρα ασφαλείας κατανοητά, αφού ο Χάλεντ Μεσάαλ είναι ο πρώτος στόχος των Ισραηλινών και των Αμερικανών. Δεν μπορείς να ξεχάσεις ότι ο προηγούμενος αρχηγός της Χαμάς δολοφονήθηκε με πύραυλο που ανατίναξε εν κινήσει το αυτοκίνητο που τον μετέφερε.
Ενας άνθρωπος γλυκύτατος, που το χαμόγελό του και η ευγένειά του σε σκλαβώνει. Τα δυτικά ΜΜΕ τον εμφανίζουν ως τέρας, δολοφόνο, τρομοκράτη. Συντροφιά μας το τσάι και λίγα μπισκότα...
Πολλά ερωτήματα και δεν διστάζει ν' απαντήσει σε όλα!
*Πώς βλέπει ο αρχηγός της Χαμάς το ζήτημα της επιστροφής των προσφύγων στα εδάφη τους;
- Δεν θα διαπραγματευτούμε κι ούτε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των Παλαιστινίων για επιστροφή. Αυτό το δικαίωμα είναι αναφαίρετο και δεν παραχωρείται. Πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα, τόσο ατομικό, όσο και συλλογικό. Το εγγυούνται οι διεθνείς νόμοι και οι συνθήκες.
*Μπορούν να συζητηθούν προτάσεις, που έγιναν από ΗΠΑ και Ισραήλ, για ποσόστωση (20% - 25%) στο ζήτημα της επιστροφής;
- Η πίστη στο δικαίωμα της επιστροφής είναι μια προτεραιότητα του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να υπερασπίσει αυτό το δικαίωμα και είναι υποχρέωσή της, τόσο ανθρωπιστικού όσο και πολιτισμικού χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε συμβιβασμούς ή αναβολές γι' αυτό μας το νόμιμο δικαίωμα.
*Πώς θα αντιδράσετε;
- Η πιο αποτελεσματική αντίδραση είναι η αντίσταση. Πρόκειται για την πιο σύντομη οδό ώστε να υπάρξει εγγύηση για την επιστροφή των Παλαιστινίων. Ο παλαιστινιακός λαός εκδιώχθηκε από τις σιωνιστικές δυνάμεις με τρομοκρατικές μεθόδους, με δολοφονίες, με σφαγές. Κι αυτό είναι έγκλημα εθνοκάθαρσης εναντίον της ανθρωπότητας. Η ευθύνη βαραίνει και τις διεθνείς δυνάμεις, που υποστήριξαν και υποστηρίζουν και που στηρίζουν το σιωνιστικό σχέδιο. Εμείς θα ενεργοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς, όλα τα πολιτικά, νομικά, οικονομικά εργαλεία για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας για επιστροφή.
*Πώς εκτιμάτε το αμερικανικό βέτο για ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες;
- Δεν έχουν ειλικρινή διάθεση για διάλογο, αλλά στοχεύουν να μας βγάλουν από το πολιτικό παιχνίδι. Ούτε το δημοκρατικό εκλογικό αποτέλεσμα δεν σέβονται κι εμείς με τη διαφθορά δεν έχουμε καμία σχέση.
*Για εσάς, ποια είναι η βασική προϋπόθεση για τη λύση του Παλαιστινιακού;
- Η είσοδος σε μια λύση του Παλαιστινιακού περνάει από την επίλυση του δικαιώματος των προσφύγων. Κάθε άρνηση στο δίκαιο αίτημά μας επιφέρει τριγμούς στην ίδια την παλαιστινιακή υπόθεση.
Μια συζήτηση που φθάνει τις δύο ώρες. Οι λέξεις, οι φράσεις που προφέρει ο Χάλεντ Μεσάαλ σε μαγεύουν. Τίποτα το εξτρεμιστικό, το περίεργο, το τρομοκρατικό. Νοήματα που συνεπαίρνουν το μέσο συντηρητικό πολίτη της Ευρώπης.
Κι αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να είναι καταζητούμενος από τους πολιτισμένους της Δύσης!
Γιατί άραγε, για 60 χρόνια βίαιης και σκληρής κατοχής της Παλαιστίνης, για το δικαίωμα ενός λαού να επιστρέψει στα σπίτια του και τη γη του και παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, η Δύση «κατασκευάζει» τρομοκράτες για να καλύψει την ένοχη σιωπή της; Γιατί οι πολιτισμένοι Δυτικοί δεν συγκινούνται, όταν σήμερα στην αποκλεισμένη Γάζα πεθαίνουν παιδιά από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων; Ποιοι και γιατί επιβάλλουν την παραπληροφόρηση;
Αναχωρώντας από τη Δαμασκό νιώθεις ότι σήμερα δεν δοκιμάζεται η αντοχή στην αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης, αλλά η ανθρωπιά μας. Νιώθεις γιατί είσαι στο πλευρό της αγωνιζόμενης Παλαιστίνης!
* Ο ΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑΣ είναι συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό στη Δαμασκό το περασμένο Σαββατοκύριακο.


από σίβυλλα

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ !!!


ΤΙΣ ΡΑΧΟΥΛΑΣ


ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ???

ΦΙΛΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ !!!
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ

ΔΙΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ???

ΟΠΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ???

από σίβυλλα

ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ???




από σίβυλλα

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Κόψε το τσιγάρο???




Χωρίς να παχύνεις

Μετά από τρία, πέντε ακόμα και δεκαπέντε χρόνια καπνίσματος, την πήρες την απόφαση και σκέφτεσαι να το κόψεις το σπορ. Το τελευταίο αγκάθι στην υλοποίηση της απόφασης, είναι τα κιλά που πιστεύεις πως θα πάρεις, κόβοντας το τσιγάρο. Μην ανησυχείς. Υπάρχει λύση για να κόψεις το τσιγάρο και να παραμείνεις σε φόρμα.
Αλήθεια ή μύθος; Είναι αλήθεια πως όταν κόβεις το κάπνισμα τρως περισσότερο και άρα μπορεί να βάλεις κάποια κιλά. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτα πρώτα, η νικοτίνη που περιέχει το τσιγάρο είναι παράγοντας μείωσης της όρεξης. Μόλις την χάσεις, η όρεξη σου θα ξανανοίξει. Έπειτα, το τσιγάρο αυξάνει τεχνιτά τον μεταβολισμό σου, πράγμα που σημαίνει πως όταν το διακόψεις, ο μεταβολισμός θα επιστρέψει στα κανονικά του επίπεδα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως τα κιλά που θα πάρεις δεν είναι τόσα πολλά και εξαρτάται από εσένα και το πώς θα διαχειριστείς την κατάσταση. Μπορεί να δεις μια αύξηση που φτάνει τα 4 κιλά, αλλά οι περισσότερες γυναίκες που σταματούν το κάπνισμα παίρνουν μόνο 1800 γραμμάρια κατά
μέσο όρο.

Έπειτα, μόνο ένας στους 10 φτάνει στα 10 παραπανίσια κιλά.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ???




ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η επιχείρηση στήθηκε και λειτούργησε με όλες τις διεθνείς πρακτικές διακίνησης μαύρου χρήματος. Η ύπαρξη δύο offshore εταιρειών, η διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών, των οποίων η κατάληξη παραμένει ανεξακρίβωτη ή και χάνεται σε κάποιες περιπτώσεις, και η έλλειψη οποιουδήποτε τραπεζικού ελέγχου ως προς την αιτία διακίνησης των χρημάτων αυτών αποδεικνύουν ότι η δουλειά οργανώθηκε και εκτελέστηκε από «ειδικούς».
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα όσα είπε ο μοναχός Ευδόκιμος για τις επαφές με υπουργούς, προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων, καθιστούν απολύτως αναγκαία τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι επαφές αυτές συνδέονταν ή όχι με τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
ΟΛΑ αυτά μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, μια και αποκαλύφθηκαν από μάρτυρες που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων, εν όψει της προσέλευσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα των πολιτικών προσώπων και κυρίως των εν ενεργεία μελών του υπουργικού συμβουλίου.

ΒΡΟΧΗ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ???

Καταιγίδα... αυξήσεων
σε 778 προϊόντα

Οι ανατιμήσεις εν μέσω κρίσης και πτώσης της ζήτησης δείχνoυν το αδιέξοδο των επιχειρήσεων λόγω έλλειψης ρευστότητας και την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την κρίση
Ασυδοσία στην αγορά με «βροχή» ανατιμήσεων σε προϊόντα έως και 83% και πλειάδα επιχειρήσεων που αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο για την αιτιολόγηση των αυξήσεων που κάνει σε βάρος των καταναλωτών, αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Βλάχου, εταιρείες γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης αυξήσεις τιμών μέχρι και 83% σε μπαταρίες, είδη ατομικής καθαριότητας, κρασιά, καφέδες, λιπαντικά κ.λπ., σε συνολικά 778 κωδικούς προϊόντων.
Οι τιμοκατάλογοι έφτασαν στο υπουργείο μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου και από τις ανατιμήσεις αυτές, κατά τον κ. Βλάχο, για 213 κωδικούς οι επιχειρήσεις μείωσαν τα ποσοστά αύξησης και για 151 οι αυξήσεις ισχύουν, καθώς δικαιολογήθηκαν.
Στους 364 οι ανατιμήσεις ήταν από 3% έως 15%. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 414 οι αυξήσεις «ανακλήθηκαν» από τις επιχειρήσεις. Από αυτούς δε, οι 197 αφορούν σε λιπαντικά αυτοκινήτου και οι 72 σε καφέδες. Οι υπόλοιποι 145 απευθύνονται σε είδη καθημερινής ανάγκης. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι όλες αυτές θα... πέσουν στην αγορά από τον Μάρτιο.
Η... καταιγίδα των ανατιμήσεων και μάλιστα εν μέσω κρίσης και πτώσης της ζήτησης δείχνει το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις λόγω έλλειψης ρευστότητας, αδυναμίας δανεισμού κ.λπ., αλλά κυρίως την αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την κρίση και να πείσει τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση των εταιρειών.
Εξάλλου, ο κ. Βλάχος ανακοίνωσε ότι άλλες εταιρείες γνωστοποίησαν μειώσεις τιμών έως 50% σε 1.517 κωδικούς προϊόντων και «πάγωμα» σε άλλους 206. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις για 1.229 κωδικούς αφορούν σε ελαστικά αυτοκινήτων, ενώ 288 είναι τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης (τυριά, γάλατα, σοκολατοειδή και είδη καθαρισμού).

απο:ΕΘΝΟΣ

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟ !!!





Στους δρόμους και οι αστυνομικοί για μισθούς και συντάξεις

Την άμεση καταβολή των συντάξεων και των παρακρατήσεων για τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν, ζήτησαν με ένστολη διαμαρτυρία τους χθες στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι αστυνομικοί, έπειτα από κινητοποίηση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους και στην οποία συμμετείχαν τα προεδρία όλων των ενώσεων της...
Καταγγέλλουν τεράστιες καθυστερήσεις...Την άμεση καταβολή των συντάξεων και των παρακρατήσεων για τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν, ζήτησαν με ένστολη διαμαρτυρία τους χθες στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, οι αστυνομικοί, έπειτα από κινητοποίηση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους και στην οποία συμμετείχαν τα προεδρία όλων των ενώσεων της χώρας. Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, μετά τις ενοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, όπου και οι ίδιοι ενσωματώθηκαν σε αυτό των δημοσίων υπαλλήλων, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις ως και 7 μήνες, στην καταβολή των συντάξεων και του εφάπαξ. Επίσης, καθυστερούν αδικαιολόγητα, ως και 1 ½ χρόνο, οι καταβολές των χρημάτων που παρακρατούν ταν από τους αστυνομικούς για κάθε παιδί της οικογένειάς τους και τα οποία θα μπορούσαν να λάβουν μόλις τα παιδιά ενηλικιώνονταν. “Το Ταμείο κρατούσε κάποιο ποσό από κάθε μηνιάτικο μας, μέχρι το παιδί να έφτανε τα 18 του χρόνια ή και περισσότερα αν το ίδιο το ήθελε, το οποίο όμως υποχρεούται να επιστρέψει όποτε ζητηθεί.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΒΑΤΟΛΑΜΟΓΙΟΚΛΕΦΤΕΣ ???


ΞΕΦΤΙΛΑ ΔΕΞΙΑ ???

Ποιό μυστικό κρύβει ???



Τι κρύβεται μέσα στο....Κόκκινο Κρασί;


Ποιό μυστικό κρύβει το...κόκκινο κρασί;
Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες;
Εκεί "μέσα" βρίσκεται το "ελιξίριο" κατά της γήρανσης;
Ποιά είναι η ουσία μέσα στο κόκκινο κρασί που "κολλάει" τα σπασμένα χρωματοσώματα που μας γερνάνε;
Πάτε στο περιοδικό μας πατώντας
εδώ να διαβάσετε και να ...σκεφθείτε.

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!


ο "Μάρκος",
ο αγωνιστής της Δημοκρατίας
Κώστας Τσίμας

Πριν από τρία χρόνια έφυγε ο "Μάρκος", ένας μεγάλος αγωνιστής της ελευθερίας και του σοσιαλισμού.
Στο ΠΑΚ δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ.Αύριο στις 12:00, στο νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης, θα τον θυμηθούν λίγοι σύντροφοί του, μαζί με την οικογένειά του…Εμείς θα τον θυμόμαστε!
-
Κώστας Τσίμας - Σελίδες Ζωής. Αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

από σίβυλλα

28/11/2008 - ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ


ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Posted using ShareThis

ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ???


Συνάντηση για τα νέα Ταμεία

Η πορεία των ενοποιήσεων βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τους διοικητές των 13 νέων Ταμείων. Στόχος του υπουργείου είναι το επόμενο διάστημα να υπάρξει ψηφιοποίηση της μηχανογράφησης της κοινωνικής ασφάλισης, για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των δαπανών Στο μέτωπο της αξιοποίησης της περιουσίας έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ασφαλών επενδύσεων, ενώ σημειώθηκε πως, όσο διαρκεί η κρίση, δεν πρόκειται να ρευστοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί θέμα ενίσχυσης του κεφαλαίου της ΑΕΔΑΚ των τριών μεγάλων Ταμείων.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η υπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα θέματα ασφάλειας και επαγγελματικών ασθενειών.Την παράταση της προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου κύριας ασφάλισης ανακοίνωσε ο ΟΓΑ. Ο Οργανισμός θα δέχεται πληρωμές ασφαλιστικών εισφορών και εντός του Δεκεμβρίου, χωρίς καμία επιβάρυνση ή αναπροσαρμογή.

απο:ΕΘΝΟΣ

Αλαλούμ στα φαρμακεία




Αλαλούμ επικράτησε χθες το πρωί στα φαρμακεία της Αττικής.

Ασφαλισμένοι του Δημοσίου έσπευσαν να εκτελέσουν συνταγές τους. Είχε προηγηθεί η προχθεσινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ότι τα φαρμακεία όλης της χώρας θα διέθεταν από χθες φάρμακα με πίστωση

Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης.
Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης.

Το ίδιο πίστευαν και οι περισσότεροι από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι άρχισαν από το πρωί να δίνουν κανονικά φάρμακα με πίστωση. Στην πορεία της μέρας, ωστόσο, έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο από τις υπηρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δ. Βαγιωνάς
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δ. Βαγιωνάς

Το μήνυμα έλεγε ότι η κινητοποίηση συνεχίζεται μέχρι να εξοφληθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Στις 9.30 το πρωί είχαν ενημερωθεί λιγότεροι από τους μισούς φαρμακοποιούς.

Η απόφαση για τη συνέχιση αυτή ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ αργά το βράδυ της Τετάρτης. Τους αιφνιδίασε όλους, καθώς η ηγεσία του Συλλόγου ήταν παρούσα στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η λύση στο πρόβλημα των οφειλών.

απο:ΕΘΝΟΣ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 65 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ???

Απίστευτο! Εφάρμοσε στον υπάλληλο

του, τον νόμο 4000!

ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΑΜΠΕΛΑ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ 845 λίρες!!!

Τον διαπόμπευσε στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της πόλη Έσεξ στην Αγγλία. Ο εργοδότης με το σκληρό πρόσωπο πήρε τον υπάλληλό του και με μια ...ταμπέλα που έλεγε ότι "έκλεψα από τον εργοδότη μου 845 λίρες και είμαι στον δρόμο για το αστυνομικό τμήμα" ,εφάρμοσε τον νόμο 4000!!!Τον πήγε στο αστυνομικό τμήμα έτσι όπως το βλέπετε στην φωτογραφία.
Ακόμα και οι...

αστυνομικοί έμειναν άφωνοι όταν είδαν αυτό το θέαμα και λίγο έλειψε να συλλάβουν τον εργοδότη για την απαράδεκτη κίνηση να διαπομπεύσει με αυτό τον τρόπο τον υπάλληλο του. Αλλά θα μας πείτε στην Βρετανία ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα είναι τόσο αυστηρός που δεν επιτρέπει τέτοια πράγματα. Α, πα , πα Όμως να που όλα γίνονται.

Η Κυβέρνηση και διοίκηση οδηγούν τη ΔΕΗ σε οικονομική κατάρρευση???


Στο βάραθρο παρασύρουν τη ΔΕΗ
Οι ζημιές της που έφτασαν τα 244,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, σε αντιδιαστολή με τα κέρδη των 60,2 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η επιχείρηση αντίστοιχα πέρυσι.

n Κυβέρνηση και διοίκηση οδηγούν τη ΔΕΗ σε οικονομική κατάρρευση και καταστροφή κατήγγειλε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επί της Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για να προσθέσει πως την ίδια ώρα ο πολύς πρόεδρος της Επιχείρησης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, πανηγυρίζει. Αφορμή το σχόλιο του κ. Αθανασόπουλου πως «έτσι αναδεικνύονται τα προβλήματα της Επιχείρησης».

ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΟΗ???



ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS...
Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme, το δικηγορικό γραφείο που ασχολείται με την υπεράσπιση του Εφραίμ, ο γνωστός ποινικολόγος Κρεμμύδας, έδωσε εντολή σε πολύ γνωστή εταιρεία αποδελτίωσης να του τυπώνει κάθε μεσημέρι όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται στα blogs και αφορούν τον ίδιο και τον... ιερό πελάτη του. Δυο δικηγόροι του γραφείου του από την προηγούμενη Δευτέρα παραλαμβάνουν τον φάκελο και εξετάζουν λέξη προς λέξη το ενδεχόμενο μηνύσεων και αγωγών! Νέος Ρουσόπουλος μας βρήκε...
απο:pressmme

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

καλό έεεεεεεεερχετε !!!













ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΑ

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ???

'Εχει μεγιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης σε επίπεδο όχι μόνο διακυβέρνησης αλλά και οικονομίας.


Ψάχνουν για τροφή...

Ψάχνουν για τροφή..


Παιδιά στη Ζιμπάμπουε προσπαθούν να πιάσουν τερμίτες ώστε να

ξεγελάσουν τη πείνα τους.


EPANO ZHTANE???






Χτυπιούνται και οδύρονται για το κακό που τις βρήκε.
50 εκατ. ευρώ συνολικό πρόστιμο για εναρμονισμένες πρακτικές στις δύο αναξιοπαθούσες εταιρείες.
Χρήματα βέβαια που έχουν εισπράξει στο πολλαπλάσιο από τους καταναλωτές πελάτες τους.
Έχω την ικανοποίηση οτι από εμένα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ ούτε δραχμή, τουλάχιστον άμεσα

Αν δεν υπάρχει σκάνδαλο, τότε γιατί την κάνουμε την εξεταστική???



«Τι άλλο είναι το 4,1% υπέρ ΠΑΣΟΚ,
παρά απόδοση πολιτικών ευθυνών από τον κόσμο»
,
Aναρωτήθηκε το πρωί ο Β. Μεϊμαράκης, αλλά το βράδυ ανασκεύασε
«Σκάνδαλο»

Για «σκάνδαλο» και για πολιτικές ευθύνες ευθέως ή εμμέσως μίλησαν και τρεις βουλευτές της Ν.Δ., μέλη της εξεταστικής επιτροπής, ο Κ. Μαρκόπουλος, ο Γ. Μπούγας και ο Ν. Δένδιας, διαχωρίζοντας επίσης τη θέση τους από την επίσημη γραμμή που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος επέστρεψε στο Μαξίμου το απόγευμα (συνήθως πηγαίνει εκεί μόνο για τον πρωϊνό καφέ), έγινε νέα σύσκεψη, μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αμυνας και γύρω στις 8 μ.μ. ακολούθησε η δήλωση-διάψευση Μεϊμαράκη. «Ουδέποτε προσωπικά αναφέρθηκα σε πολιτικές ευθύνες υπουργών», ανέφερε.

«Αν δεν υπάρχει σκάνδαλο, τότε γιατί την κάνουμε την εξεταστική;», αναρωτήθηκε (στους Καμπουράκη, Οικονομέα -«Μέγκα») ο Κ. Μαρκόπουλος. «Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρέπει να χωριστεί σε τρεις φάσεις», είπε στον «φλας 9,61». «Η πρώτη φάση αφορά την κυριότητα εμπράγματων δικαιωμάτων στο μοναστήρι, η δεύτερη στην παραίτηση από την αγωγή και η τρίτη στις ανταλλαγές. Κάθε μία, λοιπόν, από αυτές τις φάσεις, έχει ανθρώπους που την διαχειρίστηκαν. Οι πολιτικές ευθύνες, για να μην κρυβόμαστε, είναι αδιαμφισβήτητες και στα τρία αυτά στάδια».

ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ???

Ζητώ κάθαρση!-
Αν συνεχίσουμε έτσι, θα αισθάνόμαστε όχι στην πλάτη το Πασόκ, αλλά θα βλέπουμε τους γλουτούς του ΠΑΣΟΚ. Θα βλέπουμε τα οπίσθια του ΠΑΣΟΚ!

Θανάσης Γιαννόπουλος


Πάει για 6% η διαφορά...

Τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιηθεί νέα δημοσκόπηση που ανεβάζει έτι περαιτέρω την διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφορά αυτή θα κυμαίνεται μεταξύ 5-6%. Άρα το κυβερνών κόμμα βυθίζεται όλο και περισσότερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν ακούς πια ούτε ένα πολίτη να είναι ευχαριστημένος με την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ.ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!





ΠΑΟ ΟΛΕ ΠΑΟ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ !!!

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Οι «θεολόγοι» !!!


Εναλλασσόμενες Φούσκες.
Παγκόσμια πλημμυρίδα φθηνού χρήματος που στήριξε την ανεξέλεγκτη πιστωτική επέκταση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, πριν από την κρίση είχε στη βάση της παγκόσμιες ανακατατάξεις μεγάλης κλίμακας, ασύλληπτες για τα εγχειρίδια και τα μοντελάκια τόσο των νεοκλασικών όσο και των νεοκεϊνσιανών ακαδημαϊκών.Οι «θεολόγοι» και οι φονταμενταλιστές αυτών των δύο σχολών σκέψης αιφνιδιάζονται όταν οι μεταβαλλόμενες ανάγκες του καπιταλισμού εν μέσω της κρίσης τον υποχρεώνουν να «εγκαταλείψει» το ένα κυρίαρχο δόγμα για να υιοθετήσει το αντίθετό του. Ο πολιτικός και ιδεολογικός κύκλος ξεπερνά τις εναλλαγές των κομμάτων στην εξουσία και παρακολουθεί τους μεγάλους κύκλους του καπιταλισμού. Τουλάχιστον στην Αμερική κάθε είκοσι πέντε τριάντα χρόνια έχουμε αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στη νεοκλασική και νεοσυντηρητική σχολή σκέψης και στην κεϊνσιανή, προοδευτική ή δεξιά.H αγορά των ιδεών παράγει τις δικές της εναλλασσόμενες φούσκες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπαστικό στη διάρκεια της κρίσης να βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι νομίζουν πως λένε κάτι περισπούδαστο με το δίλημμα: «Kέινς ή Φρίντμαν;» παθιασμένους να εκθρονίσουν τον έναν ή τον άλλον. O μακαρίτης ο Kέινς υποστήριζε ότι είναι πιο εύκολο να βρεις φρέσκιες ιδέες από το να ξεκολλήσεις απ' τις παλιές. Kαι είναι πρώτος ο Mίλτον Φρίντμαν που αναφώνησε: «Eίμαστε όλοι κεϊνσιανοί!» το οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο Nίξον.


απο:Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ !

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.
ΑΘΗΝΑ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ…

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΜΙΛΑΝΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
http://vasikos-sxoliasmos.pasok.gr/?p=148

Τα πιο φθηνά πρατήρια βενζίνης !



Πιο φθηνά η βενζίνη με 0,75 στην Αργυρούπολη

Τα πιο φθηνά πρατήρια βενζίνης βρίσκονται στη λεωφόρο Κύπρου, στο ρεύμα προς Αθήνα, στην Αργυρούπολη, Shell και Agean με τιμές περίπου 0,75 λεπτά το λίτρο.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΑ ???


"Εγραψε" πάλι ο Κρόγιας με τη νέα του αφίσα! Εκεί που γέλασα με την ψυχή μου είναι όταν διάβασα: "Είσαι Ζορό, είσαι Καβαλάρης, είσαι Αρκουδιάρης, είσαι αητός, Νομάρχης δεν είσαι"

Θεϊκό!

ΓΚΑΛΟΠ ΤΩΡΑ !!!


Εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε...
....αν γίνονταν τώρα εκλογές;
Ψηφίστε ελεύθερα και ανώνυμα
στο
γκάλοπ του
ΚΛΙΚ Press-gr!

ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ???

η εποχή της μαυρίλας


Είναι γεγονός ότι ο Γ. Κύρτσος ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που διατύπωσε την εκτίμηση ότι έχουν καταλήξει σε κομματικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γ. Κύρτσος υπήρξε μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη και μαζί με τον διαβόητο Γρυλάκη γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το πώς κινούνται στο παρασκήνιο τα αστικά κόμματα που για μας, τους κοινούς θνητούς είναι αδιανόητα.

Και στην αρχική του τοποθέτηση ο Γ. Κύρτσος επιμένει και στο σημερινό του άρθρο στην “City Press”:


απο:ΒΑΘΥ ΚΟΚΙΝΟ

Γιατί τόσα χρόνια όλοι έκαναν την πάπια ???



ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ???

Για να πάρεις ένα δάνειο από την κάθε Τράπεζα σε βάζουν και υπογράφεις και 2-3 σελίδες με μικρά γράμματα -"εννοείται ότι αυτό απαγορεύεται"- για το τι θα πάθεις έτσι και δεν πληρώσεις.
Αυτό το ονομάζουν ΣΥΜΒΑΣΗ.
Μέχρι τώρα, ο κάθε κατακαημένος-η , πήγαινε να καταθέσει τα χρήματα του στα ευαγή ιδρύματα και ΚΑΝΕΙΣ εκ μέρους των Τραπεζών δεν τον ενημέρωνε ότι σε πιθανό κανόνι της Τράπεζας , θα έπαιρνε το ποσόν έως 20.000 ευρώ, και ούτε σύμβαση υπέγραφε.
Ξαφνικά με το κραχ, το μάθαμε και αυτό και το ερώτημα είναι, γιατί τόσα χρόνια όλοι έκαναν την πάπια;
Και επειδή πολύ μας έχουν ζαλίσει με τις τράπεζες, δέχονται δεν δέχονται τα μέτρα, ας φανταστούν την εικόνα ένα πρωί να μαζευτούν οι καταθέτες και να απαιτούν τα χρήματα τους και τότε θα δούμε πόσο μάγκες εκ του ασφαλούς είναι όλοι τους.
Ο δε κ. Φωλιας, μετά τα σαράντα τόσα μέτρα που αφάνισαν την ακρίβεια, βγαίνει με δέκα νέα μέτρα για να ανακουφίσει και τους δανειολήπτες, ενώ ταυτόχρονα οι Τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια και τούτο επειδή φοβήθηκαν τον Υπουργό.
Η λογική ότι μπορούμε να ζήσουμε και 1-2 χρόνια χωρίς υπερκέρδη, είναι άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο των Τραπεζών.
Ένα όμως είναι γνωστό στην αγορά, ότι χωρίς ζήτηση δεν πωλείται το προϊόν όσο και να το διαφημίζεις και αυτό θα το καταλάβουν σύντομα εάν συνεχίσουν με αυτό το μυαλό.Όσο για την ασφάλεια των καταθέσεων και το στημένο επί σειρά ετών παιχνίδι, όλοι μα όλοι, έκαναν το κοροΐδο.

Oτι θα γυρίσει ο τροχός !!!



'Eτοιμος να κυβερνήσει!

Ακόμη και την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, υπήρχαν αισιόδοξοι άνθρωποι. Ήταν κάποιοι γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου που… στοιχημάτιζαν υπέρ του!!!

Ίσως από το γεγονός ότι ήταν «άνθρωποι του περιβάλλοντος Παπανδρέου» και ως εκ τούτου «υποχρεωμένοι» να είναι αισιόδοξοι, κάποιοι πίστευαν (και το σημαντικότερο: το έλεγαν) ότι θα γυρίσει ο τροχός κι ότι ο Γιώργος θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τη θεαματική αλλαγή. Οι εν λόγω «τύποι», εκτός από «άνθρωποι του Γιώργου», αποδεικνύονται και «άνθρωποι της πιάτσας». Δεν τους αρέσει να εκτίθενται πάντα (συνήθως καθόλου) σε… κοινή θέα. Είναι όμως έμπιστοι συνεργάτες του Γιώργου, κινούνται στην «πιάτσα» και έχουν «άκρες».

Λειτουργούν λοιπόν ως η ακίδα που τρυπάει και μπαίνει την άσχετη στιγμή στα… ενδότερα των διαφόρων «μαγαζιών» και «συστημάτων».


Καταδικαστέα η τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ




Τρίτη, 25 Νοέμβριος 2008

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ.- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπορεί να κατανοήσει την δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού από τις αλλεπάλληλες και αδικαιολόγητες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, γίνονται για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των καταναλωτών, αυτοί που ελεύθερα η κυβέρνηση τους έχει επιτρέψει να λυμαίνονται την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού.

Καταδικάζουμε όμως με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο οποιουδήποτε είδους τρομοκρατικές και προβοκατόρικες ενέργειες που στόχο έχουν να ακυρώσουν τους αγώνες του μαζικού Σ.Κ. για την προάσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και των καταναλωτών.

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η ΔΕΗ με τις αδικαιολόγητες και απανωτές αυξήσεις τείνει να κάνει την ΔΕΗ μισητή στο λαό.
Η ΔΕΗ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ θα υπερασπισθεί με όλες τις δυνάμεις της την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού και τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την συμπαράσταση όλου του Σ.Κ και πρωτοπόρο την ΓΣΕΕ θα ξανακερδίσει για λογαριασμό της Επιχείρησης τον σεβασμό των καταναλωτών.

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ - ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ!!!



Μια παλιά μου ευχάριστη ενασχόληση ήταν τα κέρματα διαφόρων χωρών.
Το ξέρατε οτι έχει εκδοθεί κέρμα των 2 ευρώ με τον δισκοβόλο επάνω, λόγω της Ολυμπιάδας του 2004.
Eιχε γίνει ωραία αρχή με τις ειδικές εκδόσεις κερμάτων παλιότερα με τα κέρματα των 100 δραχμών.
Η ΕΕ επέτρεψε την δημιουργία ειδικών πίσω όψεων στα κέρματα των 2 ευρω σε κάθε χώρα.
Στην σύνθεση που έφτιαξα βλέπετε τα ειδικά αυτα κέρματα των χωρών.
Η Γαλλία δεν εχει ακόμα εκδόσει τέτοιο.
Σχεδιαστικά διακρίνονται όλα για την ωραία εμφάνιση, χωρίς να μπορώ να πω το ίδιο και για την φαντασία τους.
Χώρες όπως το Λουξεμβούργο και το Σαν Μαρίνο επιμένουν στην απεικόνιση προσωπικοτήτων ενω σε εκείνο του Μονακό εικονίζεται αμερικανίδα ηθοποιός !
( Οκ, έγινε πριγκίπισσα κάποτε εκει, ωστόσο νομίζω οτι ειναι φάουλ η απεικόνιση ειδικά αμερικανού σε ευρωπαϊκό κερμα ! ).
Οι Φινλανδοί πιστεύω οτι σε όλα τους τα κέρματα έχουν φαντασία και πρωτότυπα σύγχρονα σχέδια όπως και οι Ιταλοί και οι Γερμανοί επιμένουν σε κτίρια.
Οι Ισπανοί μας κάνουν πλάκα βάζοντας τον Δον Κιχώτη.
Οι Ιταλοί επιλεγουν πολύπλοκα σχέδια αλλα όμορφα τελικά.
Εννοείται οτι το δικό μας με τον δισκοβόλο του Μύρωνα μου αρέσει πολύ.Γενικά υπάρχει μια τάση σχεδιαστικά για αναφορά στην Ενωμένη Ευρώπη και σε εθνικά σύμβολα ευρωπαϊκής εμβέλειας.Ολα τα σχέδια ειναι πολυ ενδιαφέροντα εκτός απο εκείνα που απεικονίζουν κάποιο πρόσωπο βασιλιά, δούκα, και άλλων. Οι εποχές των βασιλιάδων έχουν παρέλθει και δεν το κατάλαβαν.
Η ΕΕ εξέδωσε και ενα κοινό κέρμα των 2€ για τα 50 χρόνια απο την Συνθήκη της Ρώμης..

Ως εδώ και μη παρέκει ???



Το μήνυμα αυτό στέλνουν στη Ρηγίλλης οι τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας που εξεγείρονται, αντιδρώντας στη δημοσκοπική καθίζηση του κυβερνώντος κόμματος. Το «φάντασμα» της ήττας παραλύει τη ΝΔ και παγιώνει την τάση αποσυσπείρωσης στην κομματική βάση, όπως καταγράφεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στη Ρηγίλλης φθάνουν μηνύματα οργής της κομματικής βάσης, η οποία παρακολουθεί απογοητευμένη τόσο την πτώση της κυβέρνησης όσο και την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή. Η υπεροχή του ΠαΣοΚ στις δημοσκοπήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ΝΔ δεν εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική συμπεριφορά υπουργών, βουλευτών, μελών και στελεχών, ακόμη και απλών ψηφοφόρων της ΝΔ. Παράλληλα στην ΚΟ επικρατεί αναβρασμός και ο φόβος γενίκευσης των αντιδράσεων προκαλεί πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης, σε μια χρονική στιγμή που τα φαινόμενα εσωκομματικής αμφισβήτησης κλιμακώνονται καθημερινά.Η κατάσταση στις περισσότερες τοπικές οργανώσεις της ΝΔ είναι εκτός ελέγχου. Η ηττοπάθεια κυριαρχεί και όλοι αναζητούν «αποδιοπομπαίους τράγους». Κυριολεκτικά βρίσκει την πλήρη δικαίωσή της η φράση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». «Ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΝΔ.Σε λίγο δεν θα μπορούμε να περπατάμε στον δρόμο» είπε στην προχθεσινή επεισοδιακή Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ στη Βορειοανατολική Αττική ο «γαλάζιος» κοινοτάρχης Σταμάτας κ. Στ.Κριεμάδης.

απο: το ΒΗΜΑ

Σεισμός 4 ρίχτερ στην Εύβοια?

Ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:52 μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Εύβοιας.
Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ή τραυματισμοί κατοίκων.

Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ???

Η Ελλάδα θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου,

καπνιστές πάνω από 30 ετών που έχουν βήχα, φλέματα και δύσπνοια, πρέπει να σπεύδουν στον γιατρό και να πραγματοποιούν προληπτικά σπιρομέτρηση κάθε χρόνο. Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αναμένεται να γίνει η τρίτη αιτία θανάτου μέσα στην επόμενη δεκαετία και η έγκαιρη διάγνωσή της σώζει ζωές.

Τα παραπάνω ανέφεραν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο διευθυντής της Γ Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» κ. Επαμεινώνδας Κοσμάς, ο πνευμονολόγος κ. Νίκος Τζανάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από αναπνευστική πνευμονοπάθεια κ. Πέτρος Χρυσόπουλος.
Οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα έρευνας για τη νόσο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Από 11.000 σπιρομετρήσεις, βρήκαν ότι το 13% έπασχε από τη νόσο. Η νόσος οφείλεται κατά 80% έως 90% στο κάπνισμα και για τον λόγο αυτόν αναφέρεται και ως «νόσος των καπνιστών».
Η Ελλάδα θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου, καθώς -μαζί με την Κύπρο- έχει αναλογικά τους περισσότερους καπνιστές παγκοσμίως. Καθένας από αυτούς εκτιμάται ότι καπνίζει περίπου 3.000 τσιγάρα τον χρόνο.
ΣτοιχείαΣύμφωνα με τις επιδημιολογικές μελέτες, το 9% των ενηλίκων καπνιστών στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 800.000 πάσχοντες.
Οι άνδρες πάσχουν κατά δυόμισι φορές πιο συχνά από τις γυναίκες, ενώ ο αγροτικός πληθυσμός πάσχει από τη νόσο περισσότερο απ όσο ο αστικός, καθώς καπνίζει τον διπλάσιο αριθμό τσιγάρων από τον αστικό.
Οι πνευμονολόγοι καλούν τους καπνιστές πάνω από την ηλικία των 30 ετών, με ένα έστω από τα συμπτώματα βήχα, απόχρεμψη ή δύσπνοια να επισκεφθεί τον γιατρό του και προφανώς να διακόψει το κάπνισμα.
Ολοι οι καπνιστές πρέπει να κάνουν ετήσια σπιρομέτρηση και οι πάσχοντες να μπουν σε ειδικό πρόγραμμα θεραπείας και αποφυγής παραγόντων κινδύνου.

Καλογερική λογιστική ???


Τζίρο που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια ευρώ κρύβουν τα «τεφτέρια» της Μονής Βατοπεδίου, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έσοδα των 67 εκατομμυρίων ευρώ που αποκόμισε η Μονή από την πώληση των ακινήτων από τις ανταλλαγές.
Μόνο τα καθημερινά έξοδα της Μονής ξεπερνούν τα 11.000 ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Μονής στην Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.
απο τα νεα