Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Eίμαστε υπόλογοι"



"Διαψεύσαμε τις προσδοκίες των πολιτών:

Eίμαστε υπόλογοι"

«Μέσα» πηγαίναμε καλά μέχρι την ώρα που ήλθε η κρίση από «έξω». Τότε ήταν που αποφασίσαμε να πηγαίνουμε «έξω» καλά, έστω κι αν «μέσα» τα πράγματα χειροτερεύουν επικίνδυνα. Ο «εισαγόμενος πληθωρισμός» και η άνοδος των επιτοκίων στάθηκαν ικανοί να καταποντίσουν την επίφαση της ισχυρής οικονομίας που την τελευταία τετραετία βιώσαμε ως προσωπικό στοίχημα των δύο τελευταίων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας...
Ολόκληρη η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη, όπως δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Ημερησία":
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
(http://tatoulis.blogspot.com/2008/08/e.html)

απο:σίβυλλα

ΜΑΛΛΟΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πτώση της κυβέρνησης.
Και προσφυγή στις κάλπες βλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη αν κάποιος βουλευτής αρνηθεί να ψηφίσει νομοσχέδιο. «Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές», λέει χαρακτηριστικά, λίγες μέρες πριν από την πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κι ενώ στο εσωτερικό της Ν.Δ. το στρατόπεδο των διαφωνούντων πυκνώνει συνεχώς.






Στην 1, 2 μονάδα έχει πέσει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ανακοινώσεις του σαρωτικού φορολογικού «πακέτου» μέτρων της κυβέρνησης, και δείχνει ότι στο πολιτικό σύστημα κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις, 10 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΝΔ, 29,3% (προηγούμενη 29,8%

ΠΑΣΟΚ, 28,1% (προηγούμενη 25,8%)

ΣΥΡΙΖΑ,11,7%

ΚΚΕ, 7,6%

ΛΑΟΣ, 5%

Το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 80,4% και για την αξιωματική αντιπολίτευση το 88,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 71,4% λέει «όχι» στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» το 39,8%. Επίσης, τα δύο μεγάλα κόμματα είναι κάτω από το 60% (57, 4)

ΣΩΣΤΟΣ ????

ΑΠΟ ΕΝΑΝ

ΑΓΑΝΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΦΙΛΟ

ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ





Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΤΑΙΕΙ !!!


ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ


ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ !!!

Ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας;

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη τις δυτικές δημοκρατίες ενός φιλελεύθερου και «άθρησκου» κράτους, μιας και ο απόηχος της βυζαντινής κληρονομιάς είναι έκδηλος.
Εάν η ορθόδοξη εκκλησία ήταν συνεπής και σοβαρή με τη διδασκαλία του χριστιανισμού και δεν αρκούνταν σε συνθήματα, άνευρα κηρύγματα και ηθικολογίες για παιδιά νηπιαγωγίου, θα είχε από χρόνου ικανού μόνη της διευθετήσει το ζήτημα των σχέσεών της με τις κρατικές δομές.
Αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον ανέφικτο και ουτοπικό στην παρούσα φάση, αφενός διότι η «ορθοδοξία», μια από τις χειρότερες παραποιήσεις του χριστιανισμού, έχει καταστεί φορέας συντήρησης, οπισθοδρόμησης και κεκαλυμένης υποκρισίας, αφού οι ταγοί της έχουν καταστεί κωμικές φιγούρες μιας πάλαι ποτέ διαλαμψάσης θεοκρατίας του Βυζαντίου, αφετέρου δε, δεν υπάρχουν ώριμες πολιτικές φωνές να διευθετήσουν πολιτισμένα και σύγχρονα το ζήτημα.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι νεοορθόδοξοι και οι στρατευμένοι από καιρού, ότι εχθρός τους δεν είναι ούτε οι άθεοι ούτε κάποιος ύπουλος χωρισμός.


Εχθρός τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός,
που έχει ταυτίσει την υπόστασή του με τον ιερατικό θεσμό και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Βέβαια δεν έχουμε την απαίτηση από τη θρησκεία να πάρει πρωτοβουλίες και να εκδημοκρατιστεί, αφού στη δομή της στηρίζεται στην υποτέλεια, στην υπακοή και στην αφέλεια μιας μάζας που διψά για είδωλα. «Η θρησκεία δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει την ανθρωπότητα διότι η θρησκεία είναι υποδούλωση»

απο:press.gr

ο Barack Hussein Obama;








Για τους αφελείς κι όχι για τους αμερικανοτσολιάδες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των υποψηφίων προέδρων ΗΠΑ



Περισσότερο φωτογραφικό υλικό,
στο indymedia:
(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=903042)
Αυτά συμβαίνουν έξω από το συνέδριο των «δημοκρατικών»!Φυσικά οι καλεσμένοι έλληνες προοδευτικοί μπλόγκερς δεν τα αντιλαμβάνονται, κι είναι φυσικό (απολαμβάνουν τη φιλοξενία και μας πασάρουν ότι βολεύει τους αμερικανούς επικοινωνιολόγους).Το ίδιο και τα διεθνή ΜΜΕ, ή σωστότερα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και πλύσης εγκεφάλου!Και μην μας κατηγορήσετε για εμπάθεια, αλλά ρίξτε μια ματιά στον ΕΠΙΣΗΜΟ και επαγγελματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μπλόγκερ, που βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού και θα κατανοήσετε πως τα αντιλαμβάνεται και συνεπώς πως ενημερώνει τους αριστερούς μπλόγκερς:«vrypan blogger. πρόσφατα, social media consultant στο ΠΑΣΟΚ»
(http://rec-on.blogspot.com/)
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου,θελω να αγιασω και δεν με αφηνουν οι διαβολοι..

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ????


Η χώρα του εργασιακού μεσαίωνα...
ΑΡΧΙΖΕΙ !!!


ΒΛΑΚΑ ΕΡΓΑΤΗ

Οι άνθρωποι μας δίνουν αυτά που δικαιούμαστε και μας τα κάνουν προσφορά!
Δηλαδή έχει τρελαθεί ο κόσμος;
Η εργασία που είναι δικαίωμα μας θα μας την χαρίσουν ως δώρο;
Δύο σε ένα;
Και δεν υπάρχει κανένα υπουργείο απασχόλησης να ασχοληθεί με τα θέματα;


απο:kolotrixes

Μειώνονται τα ψάρια !!!

Μειώνονται τα ψάρια

στο Ιόνιο

μετά τον σεισμό


Μειώνονται τα ψάρια στο Ιόνιο μετά τον σεισμό

Μείωση των ψαριών παρατηρείται εδώ και ένα μήνα στο κεντρικό Ιόνιο. Το φαινόμενο συνδέεται με το σεισμό της 8ης Ιουνίου και δεν ανησυχεί τους επιστήμονες, καθώς όπως επισημαίνουν, σε περίοδο σεισμικότητας αναδύονται από το βυθό διάφορα αέρια τα οποία αλλάζουν τη σύσταση του νερού.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τον χειμώνα μετά τον ισχυρό σεισμό στο Λεωνίδιο, ενώ πριν από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, τον Αύγουστο του 1999, είχε παρατηρηθεί μαζική εξαφάνιση των κοραλλιών από τη θάλασσα του Μαρμαρά.

Η ζωή του ήρωα !!!


Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ εμείς…
Ποτέ δε χρειάστηκε…
Αρκεί να με κοιτάς…
Αρκεί να σε κοιτώ…
Μ’ αυτό το καθάριο βλέμμα που δανειστήκαμε για λίγο από τον ήλιο…
Στην Κύπρο όλα τάσκιαζε η φοβέρα. Το προδοτικό πραξικόπημα, η τουρκική εισβολή πραγματοποιούσε τους στόχους της εισβάλλοντας ανενόχλητη στην Κύπρο, η χούντα είχε καταρρεύσει και οι λεγόμενοι «συνετοί και ρεαλιστές» ζητούσαν το συμβιβασμό, να δοθεί «γη και ύδωρ».
Κάποιοι, όπως και σήμερα, «αδιόρθωτοι κι ασυμβίβαστοι» κρατούσαν ψηλά το λάβαρο της αντίστασης κι μπροστάρης ο Βάσος Λυσσαρίδης.
Το πρωί της 30ης Αυγούστου 1974, οι γνωστοί-άγνωστοι οπλοφόροι έστησαν ενέδρα, στην καρδιά της Λευκωσίας κοντά στα Γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, στο Βάσο Λυσσαρίδη.
Ο τόπος του μαρτυρίου, ένα περίπτερο κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο δολοφόνος ενέδρευε για το Βάσο Λυσσαρίδη, αλλά ο δολοφόνος αστόχησε. Ο Λυσσαρίδης και η γυναίκα του Δώρου επέζησαν. Ο Δώρος κείτονταν νεκρός.
Με την απόπειρα δολοφονίας του Βάσου Λυσσαρίδη, ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, προσδοκούσαν τον αποκεφαλισμό του αντιστασιακού κινήματος, που θα διευκόλυνε την επιβολή μιας λύσης τουρκοποίησης της Κύπρου, χωρίς την ενοχλητική αντίδραση της αντιστασιακής ηγεσίας.
Οι σφαίρες δεν βρήκαν το στόχο τους, αλλά το εκλεκτό παλικάρι της Κύπρου. Ο αγωνιστής ποιητής Δώρος Λοΐζου έπεφτε νεκρός.
Με τα μαλλιά ριγμένα πίσω, με το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα φυτευόταν στο χώμα για να γίνει κήρυκας και σηματοδότης στον αγώνα που θα ακολουθούσε και που ακόμα συνεχίζεται.
Γέννημα θρέμμα του λαού, διανοούμενος μαζί και αγωνιστής, εραστής της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής ιστορίας, σοσιαλιστής και πάνω απ’ όλα ποιητής. Ένας «επικίνδυνος ποιητής» για το κατεστημένο, την αδικία, τους αμερικανοτσολιάδες.
Προφητικοί οι στίχοι του, «να πυροβοληθεί χωρίς προειδοποίηση».
«φρουρός στις αυλάδες του κόσμου
με την αγάπη για όπλο του
και τους στίχους φυσέκια
»

Έφυγε ο Δώρος της Αντίστασης και του αγώνα, ο Δώρος της ποίησης και του οράματος.
Η δολοφονία του μήνυμα και υποθήκη για συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.
Σήμερα, μετά από 34 χρόνια, συνεχίζεται η κατοχή της μαρτυρικής Νήσου, οι κίνδυνοι για ολοκληρωτικό, εθνικό αφανισμό δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα.
Σήμερα, που η κατοχή ντροπιάζει τον ελληνισμό, τους δήθεν πολιτισμένους ευρωπαίους και η θυσία του Δώρου παραμένει αδικαίωτη.
Αποτελεί χρέος η συνέχιση της αντίστασης και του αγώνα.
Αυτό είναι το νόημα και η επιταγή από την υπέροχη θυσία του Δώρου Λοΐζου.
Αυτό είναι το πατριωτικό-δημοκρατικό-αριστερό καθήκον για το σήμερα και το αύριο.


"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.

Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι"

Δώρος Λοίζου

- Η ζωή του ήρωα, εδώ:
- Ορισμένοι στίχοι του ήρωα, εδώ:

ΓΙΑΤΙ !!!


Αλλο ένα 23χρονο παλικάρι της θρηνεί από χτες η εργατική τάξη, που από τις αρχές του χρόνου μετράει ήδη 84 νεκρούς!!!
Πρόκειται για τον Παντελή Ταλιάνη,χειριστή διατρητικού μηχανήματος στις Υπόγειες Μεταλλευτικές Στοές της ΕΛΜΙΝ,στην Οίτη της Φθιώτιδας. Ο 23χρονος σκοτώθηκε μέσα σε γαλαρία από έκρηξη που προκλήθηκε ύστερα από βραχυκύκλωμα στο όχημά που(ανοίγει τρύπες για να μπουν τα φουρνέλα). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είχε άδεια χειριστή για το συγκεκριμένο μηχάνημα,ενώ λόγω της εντατικοποίησης κουβαλούσε με το όχημά του τα εκρηκτικά που κανονικά μεταφέρονται με άλλο όχημα. Από το βραχυκύκλωμα εξερράγησαν οι δυναμίτες και διέλυσαν το σώμα του εργάτη...84 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ απο την αρχη του ετους και η Ελληνικη Κυβερνηση δεν εχει παρει ουτε ενα μετρο,αναφορικα με τα μετρα ασφαλειας που πρεπει να αφαρμοζονται στους εργατικους χωρους.

!@#$%??


ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ !!!



ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΗΝΗ ΜΕΣΑ
Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΟΝΟ
ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ???
ΡΕ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΡΕ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ
ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

$$$$$$$$$$$$$$$$

ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΕΠΑΘΕΣ
κ. ΧΧΧΧΧΧΧ !!!


!!!! ???????????????????? !!!!

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΨΩΡΟΚΩΣΤΕΝΑ ????????????





Πελάτης …


πιάστε τον!!!


Ελλάδα:
Η χώρα, όπου ο τουρίστας (ξένος και ντόπιος), αισθάνεται σαν να έχει πέσει σε ενέδρα ληστών, ή (στην καλύτερη περίπτωση) ότι είναι …ανεπιθύμητος. Η χώρα, όπου όλοι οι αξιόλογοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται υπό …κατάληψη. Βρήκα ένα αρκετά επίκαιρο αρθράκι, μ' ένα θέμα, που αναφέρεται δυστυχώς σε μια από τις πικρές αλήθειες της ελληνικής πραγματικότητας, και σας το παρουσιάζω αυτούσιο:.



'Η μάλλον μόνον για κλάμματα...



Εδώ και μερικά χρόνια (και πολύ περισσότερο από τότε που οι νεοβάρβαροι της Δεξιάς κατέλαβαν την εξουσία στην Ψωροκώσταινα, οπότε θέλω να έχω όσο το δυνατόν λιγότερη σχέση με το κράτος ΤΟΥΣ) αποφάσισα ότι ξανά δεν κάνω διακοπές εδώ! Δεν άντεχα ούτε και αντέχω την κουτοπονηριά του κάθε χωριάτη που ο Θεός του έδωσε ένα κτηματάκι δίπλα στη θάλασσα, έχτισε ένα εξοχικό και ξαφνικά το πλασάρει σαν να είναι ... "Club Med" ζητώντας παράλογα χρήματα κάθε καλοκαίρι. Δεν άντεχα ούτε αντέχω την ανευθυνότητα τουριστικών πρακτόρων, πλοιοκτητών, ταβερνιάρηδων, ξενοδόχων. Δεν άντεχα ούτε αντέχω τις καθυστερήσεις των πλοίων, τις άγονες γραμμές, την έλλειψη υποδομών, τις προτηγανισμένες πατάτες που τις πληρώνεις για ... χαβιάρι. Έτσι, κάνω διακοπές στο εξωτερικό, κανονίζοντας μόνος μου τη μετάβαση και τη διαμονή μου, από το διαδίκτυο (παράδειγμα: με 300 ευρώ έκλεισα κατακαλόκαιρο 2 αεροπορικά εισιτήρια με την ουγγρική Malev για Θεσσαλονίκη-Πράγα μετ'επιστροφής, και μάλιστα 1 μόλις μήνα πριν πάω, αν προνοούσα νωρίτερα θα τα έβρισκα και πιο φθηνά, όταν μόνον για Θεσσαλονίκη-Χίο, την ίδια περίοδο, ήθελα 811 ευρώ με την ελληνική Aegean!).Η πεποίθησή μου ότι μερικά μέρη της Ελλάδας και οι ... ξύπνιοι κάτοικοί τους (αν όχι και ολόκληρη η Ελλάδα!) χρειάζονται ένα είδος μποϊκοτάζ από όλους τους καταναλωτές, Έλληνες και ξένους, ώστε να τρανταχτούν και να πάψουν να νομίζουν ότι αποτελούν το ... κέντρο του κόσμου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με το τραγικό συμβάν της Μυκόνου ,όπου ο παρκαδόρος και ο μπράβος δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αυστραλό τουρίστα. Η Μύκονος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τουριστικής αυθαιρεσίας και προορισμός που οι κάτοικοί του έχουν πάρει "ψηλά τον αμανέ", επειδή ο καλός Θεούλης τους προίκισε με 3-4 κατσάβραχα και κάτι παραπήγματα βουτηγμένα μέσα στο νερό, εν είδει ... Βενετίας (τρομάρα τους!).
Υ.Γ.: ο πατέρας του κλινικά νεκρού νεαρού δεν είπε λέξη άσχημη για την Ψωροκώσταινα που "δημιουργεί" τέτοιους τραμπούκους, που σκότωσαν το παιδί του .
Κατά τη γνώμη μου ΚΑΚΩΣ! ΚΑΚΙΣΤΑ! Έπρεπε να μας σούρει τα εξ αμάξης!
Ξέρετε γιατί; Γιατί τέτοιες μεγαλόκαρδες συμπεριφορές δίνουν πάτημα στους ανευθυνο-υπεύθυνος τύπου Σπηλιωτόπουλου να παίρνουν θάρρος και να κατηγορούν τον Τύπο γιατί λέει... "δυσφημεί" τη χώρα !
ΔΕΝ κατάλαβε τίποτε ο Υπουργός ... "Τουρισμού";
Πού είναι, λοιπόν, οι bloggers; Εδώ να σας δώ λεβέντες μου.

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!



Θρησκευτικό πόλεμο κοντεύει να προκαλέσει ένας βάτραχος που εκτίθεται σε μουσείο της βόρειας Ιταλίας. Αδιαφορώντας για την έντονη αντίδραση του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄, το διοικητικό συμβούλιο του μουσείου Museion του Μπολτσάνο θα εξακολουθήσει να φιλοξενεί το άγαλμα ενός «εσταυρωμένου» πράσινου βατράχου που κρατάει ένα ποτήρι μπίρας στο ένα «χέρι» και ένα αυγό στο άλλο. Το ξύλινο γλυπτό είναι έργο του αποβιώσαντος καλλιτέχνη Μάρτιν Κίπενμπεργκερ, έχει ύψος 130 εκατοστά και τιτλοφορείται Zuerst die Fuesse. Ο βάτραχος είναι μερικώς καλυμμένος με ύφασμα και είναι καρφωμένος πάνω στο σταυρό ακριβώς όπως ο Ιησούς, ενώ η γλώσσα κρέμεται έξω από το στόμα του.
Εργα του Γερμανού καλλιτέχνη έχουν φιλοξενηθεί και από την Tate Modern, την Saatchi Gallery του Λονδίνου, την Μπιενάλε της Βενετίας, ενώ έχουν προγραμματιστεί αναδρομικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες. Ο έφορος του μουσείου στον Ανω Αδίγη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιταλίας και Γερμανίας, υποστηρίζει ότι ο καλλιτέχνης που πέθανε το 1997 θεωρούσε το έργο αυτοπροσωπογραφία που εξέφραζε την ανθρώπινη αγωνία.
Προφανώς η ερμήνεια του καλλιτέχνη δεν ικανοποιήσε την Αγία Εδρα, που σε επιστολή προς τον ανώτατο αξιωματούχο των τοπικών αρχών, Φραντζ Παλ, ο οποίος είχε εξ αρχής ταχθεί εναντίον της έκθεσης του έργου, αναφέρει ότι το έργο «πληγώνει το θρησκευτικό συναίσθημα πολλών ανθρώπων που βλέπουν τον σταυρό ως σύμβολο της αγάπης του Θεού».
απο:Mantata,GR

ΕΛΕΟΣ !!!


Ούτε οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου προ χιλιετιών δεν θα τολμούσαν να παραδώσουν με τέτοιο τρόπο δημόσια περιουσία!
Σήμερα, το πρώτο ντοκουμέντο:

Το "Πρωτόκολλον Παραλαβής και Παραδόσεως"
της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ





Ο τότε προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και τότε Αντιδήμαρχος Ξάνθης, ΠΑΡΕΔΩΣΕ "την λιμνοθάλασσα Βιστωνίδα μετά των όχθων αυτής στο Νομό Ξάνθης, όποιας έκτασης και εάν είναι αυτή" και για να μην έχει κανείς αμφιβολία συνεχίζει "του Δημοσίου μη δυναμένου να προβάλει δικαιώματα κυριότητας επ' αυτής"...

Από σήμερα εγκαινιάζω
την περίοδο "ΒΑΤΟΠΕΔΙ".

Κάθε μέρα θα παραθέτω και από ένα ντοκουμέντο από το μεγαλύτερο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξης που ταλαιπωρεί τη σύγχρονη Ελλάδα.



http://krogias.blogspot.com/

ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ!!!


Ασύμμετρη απειλή για την χώρα η πολιτική της Ν.Δ.28.08.2008
«Η ασύμμετρη πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί ασύμμετρη απειλή για την χώρα, δημιουργεί γενικευμένη κρίση και ανασφάλεια σε όλους», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή επί της προτάσεως Νόμου του Κινήματος για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών. Χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης «ομολογία πλήρους αποτυχίας της πενταετούς οικονομικής πολίτικης» και προσέθεσε ότι αυτά «βυθίζουν την οικονομία και το εισόδημα των πολιτών».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην πρόταση Νόμου του Κινήματος είπε ότι στόχος είναι :
«μέσα από τις στάχτες να ξαναδοθεί η ελπίδα»
Και αποτελεί «αντίδοτο στην απραξία και την πελατειακή αντίληψη της κυβέρνησης».
Ειδική αναφορά έκανε ο Γ. Α. Παπανδρέου στην υπόθεση παραχώρησης δημοσίων εκτάσεων στην Ιερή Μονή Βατοπεδίου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να κάνει μοναχούς μεσίτες, μεθοδεύοντας την παραχώρηση κεντρικού κτηρίου του Ολυμπιακού Χωριού».

Όλοι αθώοι ????




Αθώος ο Ζαχόπουλος
(έξω από την φυλακή όλοι για ομόλογα, siemens)
Αθώοι για τις υποκλοπές,
Αθώοι για τα ομόλογα,
Αθώος ο Βαρθολομαίος του ΙΚΑ,
Αθώος ο Κουκοδήμος,
Αθώος ο Βουρλούμης,
Αθώος ο Παυλίδης σε λίγο..
Αθώοι, αθώοι, αθώοι...
Τελικά φταίνε οι νεκροί στο Πέραμα;
Τελικά φταίνε όλοι εκτός από τους κυβερνώντες;
Μία δίκαιη αποφασηΥΠΑΡΧΕΙ;
(να καλύπτει το περί δικαίου αίσθημα, έστω)
Μία !!!

Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου !!! ???;;;

που κλέβει από κλέφτη
συγχωρείται για 100 χρόνια

από: σίβυλλα


Ωραία τα γράφει ο Μπόνιος ...εκτός από τις "ιερές μπίζνες"


...ο Eφραίμ έχει και άλλες ιδιότητες ...




"Και αυτός, αφού σήκωσε τους οφθαλμούς του στους μαθητές του,
έλεγε:

Μακάριοι οι φτωχοί,
γιατί δική σας είναι η βασιλεία του Θεού.
Μακάριοι όσοι πεινάτε τώρα,
γιατί θα χορτάσετε.
Μακάριοι όσοι κλαίτε τώρα,
γιατί θα γελάσετε.
Μακάριοι είστε, όταν σας μισήσουν οι άνθρωποι και όταν σας αφορίσουν και σας βρίσουν και βγάλουν το όνομά σας ως κακό εξαιτίας του Υιού του ανθρώπου.

Χαρείτε εκείνη την ημέρα και σκιρτήσετε, γιατί ιδού, ο μισθός σας είναι πολύς στον ουρανό.
Γιατί κατά τον ίδιο τρόπο έκαναν στους προφήτες οι πατέρες τους.
Όμως αλίμονο σ εσάς τους πλούσιους,
γιατί έχετε πάρει πλήρως την παρηγοριά σας.
Αλίμονο σ εσάς τους χορτασμένους τώρα,
γιατί θα πεινάσετε.
Αλίμονο, όσοι γελάτε τώρα,
γιατί θα πενθήσετε και θα κλάψετε.
Αλίμονο όταν πουν καλά λόγια για σας όλοι οι άνθρωποι. γιατί κατά τα ίδια έκαναν στους ψευδοπροφήτες οι πατέρες τους».


http://kourdistoportocali.

ΦΥΓΕ ΕΛΛΗ !!!!!!!!!!!!...





Γνωρίζουμε που είσαι. Μην το σκέφτεσαι τώρα Έλλη. Φύγε! Μην το σκέπτεσαι ούτε στιγμή. Σε στηρίξαμε γιατί είσαι παλιά και μέσα από τα λάθη σου σε αγαπήσαμε. Μην το σκέπτεσαι. Έχεις αξιοπρέπεια. Ποτέ δεν θα έκανες ένα τέτοιο "κατά παραγγελία" δελτίο. Είσαι κοντά στο χώρο της κεντροαριστεράς. Είσαι κοντά στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το πράγμα δεν θα το έκανες ποτέ όμως εσύ... Έδωσες δείγματα σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Είμαστε σίγουροι γι'αυτό...

Το φορολογικό νομοσχέδιο


Που κατατέθηκε στη Βουλή, υλοποιεί βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης

να σας κατεβάσει


ΤΟ !!!



" ΜΙΚΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ"


ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ


ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ



ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!

ΠΑΝΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!












ΦΙΛΑΡΑΚΙ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΨΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΒΟΥΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!

Ζήσε, Ζακυνθινέ μου... να μάθεις την αλήθεια!


Μας έσπασαν τα νεύρα τα δάνεια του Δήμου Ζακυνθίων
Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει τη νομιμότητα, τόσο των δανειακών συμβάσεων, όσο και την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων, των δανείων, που συνήψε ο Δήμος Ζακυνθίων με την Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, μετά την υποβολή του σχετικού απολογισμού και ισολογισμού από το Δήμο”

Βουλεύτης Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος

Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κρίνει τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων! Δεν έχει κατατεθεί ο απολογισμός και ισολογισμός του Δήμου! Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν ή θα κουκουλωθεί το σκάνδαλο;

Πότε θα μάθουμε την αλήθεια;

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ??????


Αντιδράσεις στην δημιουργία ενός

Δήμου!

Την αντίδραση των " ΜΕΓΑΛΟ" στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού μας προκάλεσε η θέση της κυβέρνησης γα δημιουργία ενός και μόνο Δήμου στη

Ζάκυνθο.


ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ



ΑΠΟ 300 ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ

50


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ !!!!



ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ????



ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!
ΥΠΑΡΧΕΙ;


Επειδή μπορεί να έχει “ξεφύγει” κάποιος δικαστής ή εισαγγελέας, επειδή μπορεί να μην βλέπει τηλεόραση, κι επειδή μπορεί να αισθάνεται ότι αυτός ο ξεφτιλισμός της λεγόμενης «δικαιοσύνης» έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ρωτάμε:Αν κάποιος πει πολίτης, ή ακόμη περισσότερο γράψει ένα μπλογκερ, «θα δεις τι θα πάθεις», τότε θα συλληφθεί αμέσως, με αυτόφωρη διαδικασία, ακόμη και αν χρειαστεί ν’ αναζητηθούν ηλεκτρονικά ίχνη μέσω ΗΠΑ.Σήμερα στο δελτίο ειδήσεων του Alpha (20:00), κάποιος κύριος Δ. Πελέκης, με θράσος που δεν είχε ούτε η χούντα του Παπαδόπουλου, ούτε κανείς μονάρχης του πλανήτη,
Ποιες πλάτες διαθέτει αυτό το γελοίο υποκείμενο;

Ποιος νομίζει ότι είναι και ΑΠΕΙΛΕΙ δημόσια, ακόμη και εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού;

ΝΤΡΟΠΗ!

Και… μίλησε για «τιμή οικογένειας»!Δεν διευκρίνισε κι αυτό είναι επικίνδυνο, αν εννοούσε με το οικογένεια-famiglia τη μαφιόζικη ορολογία.Ας ελπίσουμε, πριν μας δέσουν όλους, ότι εννοούσε το σοι του Βουλγαράκη, που εντελώς συμπτωματικά «διεκπεραίωσε νομότυπα» το μαφιόζικο αλισβερίσι της μονής Βατοπεδίου.Και νομίζετε ότι το λαό, τις οικογένειες των νεκρών εργατών, τους άνεργους, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τους νέους με τους μισθούς των 300, 500 ευρώ, τους απασχολεί αν οι μαφιόζοι βρήκαν «νομότυπες διαδικασίες» για να πλουτίσουν με την εθνική περιουσία;Νομότυπη ή παράνομη διαδικασία πλουτισμού με εκποίηση εθνικής περιουσίας είναι

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!
Το 114 του Συντάγματος, αν και άλλαξε αρίθμηση, νομίζουμε ότι ισχύει!
Αναρτήθηκε από σίβυλλα

ΑΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ !!!



Η Εύβοια θρηνεί άλλον έναν νεκρό εργάτη
Η Εύβοια θρηνεί άλλον έναν νεκρό εργάτη αυτή τη φορά στην ΣΕΛΜΑΝ.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.
Είναι το έκτο σοβαρό «ατύχημα» για το 2008 στην Εύβοια. Όπως και στα Ναυπηγεία Χαλκίδας πρίν λίγο καιρό, όπως και στο Πέραμα...

Και η κυβέρνηση που δεν υποκύπτει στους "νταβατζήδες",
αλλά στηρίζει τους νταβατζήδες, θα εκφράσει τη θλίψη της...

από :σίβυλλα

ΠΡΟΣΕΞΕ !!!

ΦΙΛΑΡΑΚΙ
"ΒΛΑΧΑΚΙ "
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ
ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ
ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙΣ?????????

?????????????????



ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ

Ο κ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ;;;;

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΟ

ΦΟΡΟ??????????????????

Στις 3 Σεπτέμβρη...


.
... το νέο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ
.
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ
.
«Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας του Παπανδρέου αν ξεπεράσει τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και αν πορευτεί μπροστά με νέα έντιμα και σοβαρά πρόσωπα»
Την 3η Σεπτεμβρη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα στείλει μήνυμα νίκης με την ομιλία του και με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη - όπου θα συγκεντρωθούν όλοι οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, από την Ηπειρο ως τη Θράκη -, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, θα αναδείξει τις προτεραιότητες του κόμματος: οικονομία, παιδεία, δάνεια καθημερινότητα, προβλήματα του πολίτη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα πρέπει να κόψει από τις λίστες άτομα που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες όπως έχει καταγγείλει γραπτώς ο αναπληρωτής γραμματέας στην οργάνωση Πασοκ Αθήνας κ. Λευτέρης Κονδύλης.
Φθινοπωρινή εκεχειρία θα του προσφέρει και η εσωκομματική αντιπολίτευση - μολονότι δεν αποκλείεται, αν τα σχέδια αυτά δεν αποδώσουν και οι πάγοι των δημοσκοπήσεων δεν λιώσουν, να σημειώνονται σποραδικά πυρά από τον Οκτώβριο. Πολλά στελέχη του ΠαΣοΚ, ακόμη από τον πυρήνα που στήριξε σθεναρά τον κ. Παπανδρέου το προηγούμενο διάστημα, δεν βλέπουν σημάδια ανάκαμψης ούτε πιστεύουν σε ένα σεπτεμβριανό θαύμα. Το ΠαΣοΚ θα επιχειρήσει να ανακτήσει το πολιτικό προβάδισμα από τη ΝΔ, απλοποιώντας και προβάλλοντας το πρόγραμμά του ενώ ταυτόχρονα ο κ. Γ. Παπανδρέου θα προβάλει την εικόνα του ηγέτη που μπορεί να προσφέρει αξιόπιστες λύσεις για τη διακυβέρνηση του τόπου.
Ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας του Γ. Παπανδρέου αν ξεπεράσει τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και αν πορευτεί μπροστά με νέα, μορφωμένα,
έντιμα και σοβαρά πρόσωπα.

Είδωμεν!!!

απο: press.gr

Μην δουλεύεις ρε Κουρή-

Κάνε την δουλειά σου

αλλά μην μας περνάς

και για μ.......


Γίγαντας ο Γιώργος Κουρής.
Παίζει περισσότερο και από τον Θ.Ρουσόπουλο την κυβέρνηση. Γράφει ότι χτυπάει την φοροδιαφυγή ο Αλογοσκούφης αλλά η αλήθεια είναι ότι μας τσακίζει ο υπουργός εθνικής οικονομίας. Ο καθένας κάνει την πολιτική του. Ο Κουρής παίρνει αυτά που θέλει και μας περνάει και για μ... Εδώ ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, τα τέλη κυκλοφορίας, 10% πρόσθετος φόρος στα μερίσματα κ.α

.
Καρπαζοσφαλιάρα τρώμε και δεν μιλάμε καθόλου.
!!!!!



απο :troktiko

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ !!!


"Οργια "στη Μονή Βατοπεδίου,

οικόπεδα φιλέτα και αγοροκόριτσα της Γαλάζιας Εξουσίας.

Πέφτει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Μπράβο στον Alpha του Κοντομηνά!


από: killbill

ΓΑΥΡΑΚΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


"Oι εξαπατημένοι φίλαθλοι
να δώσουν πίσω τα διαρκείας;"

"ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΑΤΕ ΒΑ ΠΑΙΖΕΙ C.L. ΑΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΩ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ !!!!!!

ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΜΕΣΣΙΑ !!!!!ΚΥΡΙΕ ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ...ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ????????ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΙΟΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΤΟ !!!!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ
Υ.Γ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΤ....ΞΑΦΝΙΚΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ..ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΕΦΑ , ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ

από: troktiko

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΜΕ ΟΥΖΑΚΙ????????????








πλακί ριγανάτος



Υλικά
1 κιλό γαύρο
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
1 ποτήρι του νερού λάδι
αλάτι - πιπέρι
ρίγανη
φρέσκια ντομάτα
Οδηγίες παρασκευής


Πλένουμε


το γαύρο


και του κόβουμε το κεφάλι.

Τον αλατοπιπερίζουμε, βάζουμε τη ρίγανη, τον περιχύνουμε με το λεμόνι, ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό και τον ρίχνουμε από πάνω.
Στο τέλος τον σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και ρίχνουμε το λάδι. Θέλει περίπου μισή ώρα ψήσιμο.

Οι καταλληλότεροι...??????????

Οι καταλληλότεροι...,
αλλά και ιδεολογικά αδελφάκια...

από σίβυλλα

Ο Πρέσβης «προξενήτρα»



Πρέσβης, πολύ μεγάλης σε δύναμη χώρας,

Που παίζει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και λέγεται ότι διαμορφώνει ακόμη και πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό επιδίδεται και σε άλλες «εργασίες». Διαπίστωσε λοιπόν πως τον τελευταίο καιρό πως οι υπάλληλοι της πρεσβείας, και πολύ περισσότερο οι διπλωμάτες του, ήταν υποτονικοί, και χωρίς διάθεση. Έτσι «αναγκάστηκε» να προβεί σε ενέργειες με σκοπό την «ανύψωση» του ηθικού τους. Σε γνωστό μαγαζί των Β. Προαστίων, που περνά πολλές από τις ελεύθερες ώρες του, έχει κάνει τις γνωριμίες που θα τον βοηθούσαν στον σκοπό του. Το Σάββατο το βράδυ κάλεσε όλους τους υπαλλήλους, για να τους κεράσει ένα ποτό, με βασική προϋπόθεση να έρθουν ασυνόδευτοι αφού υποτίθεται ήθελε να τους ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό. Η ώρα περνούσε και η παρέα συνεχώς μεγάλωνε με αιθέριες υπάρξεις, άνδρες και γυναίκες, για όλα τα γούστα, ενώ η σαμπάνια έρεε άφθονη όπως και οι φρουτοσαλάτες. Οι υπάλληλοι έφυγαν όλοι με κάποιον συνοδό στο τέλος της βραδιάς, ενώ ο πρέσβης μόνος αφού δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα.

Τα αποτελέσματα, για προσπάθεια τόνωσης των υφισταμένων του, αναμένονται τις επόμενες μέρες.
απο:kolonaki-press

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ



188 τα ζακυνθινόπουλα περνάνε φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τέλος στην αγωνία των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απο χθες το πρωί, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η δημοσίευση των βάσεων έγινε στις 9.30 το πρωί και λίγη ώρα αργότερα τα στοιχεία έφτασαν στις Β/βάθμιες Διευθύνσεις όλης της χώρας.
Στη συνέχεια οι Διευθυντές των σχολείων ανέλαβαν να αναρτήσουν σε όλα τα Λύκεια αναλυτικούς πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων και τις σχολές στις οποίες κατάφεραν να εισαχθούν.
Στη Ζάκυνθο, ο αριθμός των επιτυχόντων έφτασε τους 188 στο σύνολο των 280 υποψηφίων που διεκδίκησαν μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από αυτούς οι 171 προήλθαν από τα Γενικά Λύκεια. Το ποσοστό των επιτυχόντων θεωρείται ικανοποιητικό δεδομένου ότι ξεπερνά το 50% των συμμετασχόντων στις εξετάσεις.

, αξίζει να αναφέρουμε πως από :
το πρώτο Λύκειο πέτυχαν 60 μαθητές,
από το δεύτερο Λύκειο 92
από το Λύκειο Κατασταρίου 18 και
από το Λύκειο Βολιμών ένας μαθητής.
Από το ΤΕΕ Ζακύνθου, το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει και τη λειτουργία του αφού μετατράπηκε σε ΕΠΑΛ, φέτος μέτρησε 15 επιτυχόντες σε ΤΕΙ ενώ δύο άτομα πέτυχαν σε σχολές πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. Οι «πρωτιές» Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Προϊστάμενο της Β/βάθμιας Δημήτρη Στραβοπόδη φέτος ΄πρώτευσαν΄, πετυχαίνοντας βαθμούς άνω του 19, 4 μαθητές από το 1ο Λύκειο και δύο μαθητές από το 2ο Λύκειο. Πάνω από το βαθμό του 18 έγραψαν στις πανελλαδικές 23 άτομα από το 1ο Λύκειο, 26 από το 2ο και 5 από το Λύκειο Κατασταρίου.

καλή χρονιά.


«Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια αλλά και επίτευξη όλων τους των στόχων.

Πρόσθετες συλλήψεις μελών της 17Ν;


Η φράση που αποδίδετε στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή «ας με ρίξουν.....εγώ δεν κάνω πίσω» μπορεί φαινομενικά να αφορά τους (δήθεν) «αντάρτες» σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και τα "σκληρά μέτρα" που αναμένεται να ανακοινώσει και στην ΔΕΘ (αφού ο προϋπολογισμός εκτροχιάστηκε...όπως έδειξαν και όλες οι συναντήσεις του με τους "κοινωνικούς εταίρους") αλλά στην ουσία γνωρίζει οτι «βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ανατροπής του...» και θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα μέσα» έλεγε γνώστης του σχετικού παρασκηνίου. Και συμπλήρωνε ότι έχουν θορυβήσει τα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης οι πιέσεις που ασκούνται απο τις ΗΠΑ για «πρόσθετες συλλήψεις μελών της 17Ν» αλλά και οι πληροφορίες που παρέχονται απο τις φιλικές μυστικές υπηρεσίες ότι «η τρομοκρατία θα αναβιώσει το επόμενο διάστημα»!
Το πιο ανησυχητικό είναι – για ορισμένους μέσα στην κυβέρνηση – οτι αναδυκνείονται λεπτομέρειες άγνωστες της σύλληψης όσων σήμερα είναι στον Κορυδαλλό ως μέλη της 17Ν με εμπλοκή κορυφαίου παράγοντα του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του.....παπά που «εξομολόγησε» τον Σ. Ξηρό, ο οποίος χρησιμοποιείτε και σήμερα σε μείζονες υποθέσεις, που όμως είναι γνωστό μέλο του...ΠΑΣΟΚ – και βέβαια μόνο παπάς δεν είναι)!
Οπως μας είπαν «γιατί ρωτούσαν όσους συνέλαβαν για ένα συγκεκριμένο όνομα κορυφαίου του ΠΑΣΟΚ...με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;».
Και γιατί το θυμήθηκαν τώρα;
Τι ετοιμάζουν;
Η δε απόφαση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή να στείλει στη βουλή για επικύρωση την συμφωνία για τον νότιο αγωγό φυσικού αερίου που υπέγραψε με την Ρωσία (Β. Πούτιν) την ώρα που οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην Ρωσία, όλοι αντιλαμβανόμαστε τι...συναισθήματα δημιουργούνται στους Αμερικανούς....
Η συνέχεια του Ρεπορτάζ στα σχόλια...Στο i-reporter(
http://orfni.blogspot.com/2008/08/17.html)

Αναρτήθηκε από: σίβυλλα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΠΑΟ ! ΟΛΕ ! ΟΛΕ ! ΟΛΕ ! ΟΛΕ !





Σεντονάτος!
«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» λέει ο σοφός λαός και δεν έχει άδικο. Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός. Σκοπός ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και επιτεύχθηκε, έστω και αν η εμφάνιση, στο 1-0 με την μαχητική Σπάρτα Πράγας δεν ήταν αυτή που… γέμισε τους 65.000 φίλους της ομάδας που πρωταγωνίστησαν στο Αυγουστιάτικο sold out! Σημασία έχει ότι το μπαλάκι με την λέξη «PANATHINAIKOS» μετά από 3 χρόνια θα είναι και πάλι το απόγευμα της Πέμπτης στην γυάλα της κλήρωσης της σπουδαιότερης διασυλλογικής διοργάνωσης. Το γκολ της…τυχερής νίκης ο Σόουζα στο 90’ Δοκάρι ο Καραγκούνης στο 30΄.